Přesně toho,,neřezat kevanduli do starého dřeva" jsem se držela taky a zůstaly mi také vyholené keře od spodu, jen nahoře kvetoucí, s tendencí polehnout a rozklesnout se. Vyřešlili to za mně vloni psi. V zimě v levanduli lovili myšku. Nechtějte vidět tu spoušť. Kromě velké díry uprostřed, byla v nejbližším okolí ukousaná a kolem ulámaná, jak tam leželi a různě,,asistovali" jeden druhému při kopání. Zničených cca 15ks. Tedy myslela jsem si. Ty, co byly vykopané jsem zasadila zpět a všechny sestříhala na krátko - a děj se vůle boží A v létě levandule krásné, celokvetoucí, zmlazené kopečky
Minulý týden jsem už jeden záhon stříhala a vzala jsem ho taky hezky na krátko - tedy, pokud má levandule cca 40cm, smýknula jsem ji na 25cm. Malé cca na 10cm. Já se léta s nima stříhala opatrně (právě, abych někde nestříhnula do,,starého dřeva" ) ale pak jsem si promítnula, jak se stříhají pole levandule v Provance - normálně se to sjede takovým kombajnem, co to ošmidlá na jednu výšku všechno - a vypadají pak krásně upraveně. Tak teď místo nůžek beru elektrické plotovky a normálně keřík smýknu ze všech stran, aby to byl hezký kopeček Mám jich moc, dva záhony cca po 30ks a ještě dva menší, ručníma nůžkama by mi brzo upadly ruce