Dřevitá pivoňka

host - 27.29 (?)
31.5.2006 21:15
Většina pivoněk u nás je nedostatečně označených a obchodníci  až na čestné vyjímky nemají zájem na tom něco měnit. ty časy kdy se množily pivoňky v Žehušicích i jinde jsou nenávratně ztracené. Je to drahá  a pracná záležitost a tak jen v Číně se tomu věnují na úrovni (levná prac, síla + 2000 let tradice). dovoz dočr
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 45.78 (?), 10.3.2006 13:00, zobrazeno: 10901x

Byla jsem předminulý  rok nucena přesadit letitou dřevitou pivoňku.Její nové stanoviště je na sluném místě (nemaje stín). Loni na jaře se tvářina, že se uchytila, pak začala schnout, nepřestala ani po zaclonění jen od spodu vyrazil nový výhonek.Lze jí nějak pomoci?

host - 27.29 (?), 17.3.2006 11:19

S přesazováním dospělých rostlin je to vždy obtížné. Pokud je problémem pouze sluníčko (to ale není tak jisté) měla by se "srovnat".  Doporučuji redukovat větve protože při přesazení jistě došlo k redukci kořenů a tak nemusí mít z čeho žít.  Velice opatrně ale s přihnojováním , raději z počátku vůbec.   S vyrážením výmladků od kořenů je další problém. Většina rostlin je roubována  a to zpravidla na P.lactiflora a tak není vůbec jisté co vyrazí. hodně štěstí a dejte vědět jak rostlinka dopadla. Zdraví J.Pluner.  E-mail  J.Pluner.eu@seznam.cz

host - 134.174 (?), 31.5.2006 15:18

Na jaře jsem si zakoupila dřevitou pivoňku. Již letos měla jeden květ. I když měla být bílorůžová, tak kvetla pouze bíle. Květ byl lale nádherný. Nyní se mi zdá, že jsem ji měla asi zasadit hlouběji, protože je od spodu holá a pak listy. Nevím, zda ji mohu znovu přesadit a dát hlouběji. Má se nějak upravovat stříháním nebo ji nechat jak roste.? Kdo má zkušenosti, prosím o radu. Děkuji  Alen

host - 27.29 (?), 31.5.2006 21:15
Většina pivoněk u nás je nedostatečně označených a obchodníci  až na čestné vyjímky nemají zájem na tom něco měnit. ty časy kdy se množily pivoňky v Žehušicích i jinde jsou nenávratně ztracené. Je to drahá  a pracná záležitost a tak jen v Číně se tomu věnují na úrovni (levná prac, síla + 2000 let tradice). dovoz dočr

host - 27.29 (?), 31.5.2006 21:30

Pokračování (samo spadlo) -Dovoz do ČR je dle zásady  levně nakoupit a rychle prodat . Máte-li zájem o skutečně kvalitní kultivar nenakupujte u velkoobchodníků . Na internetu  najdete i tu kvalitu. "Velkoobchodníci" zpravidla mají  rozlišení jen papírovou cedulkou kde je obrázek květu. Není označení jména kultivaru ani nic dalšího. Viděl jsem jak se s těmi "lístky" zachází a tak se nedivte, že nesedí ani ta barva. K pěstování : Střihání omezte jen na poškozené větve  . Jinak nestřihat. Přesazování bych nedoporučoval , to by musela být opravdu příliš mělko. Raději mírně , pokud to teren dovolí , přihrnout. Pivoňka chce klid a na stanovišti se musí "usadit" potom Vás odmění, při troše péče svojí nádherou. První květ není ještě to pravé, až se zabydlí tak teprve ukáže jaká je doopravdy.Hodně úspěchů  JP..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz