Ibišek ze semínka
|
|
 |
 |
silvie - Stříbrný Zahrádkář (128) - 60.2 (?) 1.3.2011 12:51
Dobrý den, chtěla by se zeptát, za jak dlouho vyklíčí semena ibišku bahenního?Zasela jsem do propářené výsevní zeminy asi před 14dny, jedno semínko vyklíčilo před 4dny a ostatní ne.Mám vyseté 3druhy po pěti semínkách, musela jsem folii shora sundat, začíná plíseň na zemině.Výsevní misku mám v obývaku u okna, kde je teplota kolem 25st.,ráno kolem 21st.,myslím si, že teplota je dostačující.Prosím poraďte, kdo máte zkušenosti s výsevem ibišku bahenního, jestli jsem v něčem udělala chybu nebo mají ještě čas na vyklíčení nebo to vyrostlé není ibišek, ale něco jiného vylezlo?Děkuji za informace, Marie.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
silvie - Stříbrný Zahrádkář (128) - 60.2 (?), 1.3.2011 12:51
Dobrý den, chtěla by se zeptát, za jak dlouho vyklíčí semena ibišku bahenního?Zasela jsem do propářené výsevní zeminy asi před 14dny, jedno semínko vyklíčilo před 4dny a ostatní ne.Mám vyseté 3druhy po pěti semínkách, musela jsem folii shora sundat, začíná plíseň na zemině.Výsevní misku mám v obývaku u okna, kde je teplota kolem 25st.,ráno kolem 21st.,myslím si, že teplota je dostačující.Prosím poraďte, kdo máte zkušenosti s výsevem ibišku bahenního, jestli jsem v něčem udělala chybu nebo mají ještě čas na vyklíčení nebo to vyrostlé není ibišek, ale něco jiného vylezlo?Děkuji za informace, Marie.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.39 (?), 1.3.2011 15:31
Myslím, že by to ibišek mohl být. (A myslím, že mají ještě pár dnů čas.)
Proti plísni a padání klíčních rostlin kupte Previcur a podle návodu jej aplikujte.
Zdá se mi Vaše teplota až příliš vyoká.
Josef.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
silvie - Stříbrný Zahrádkář (128) - 60.2 (?), 1.3.2011 19:24
Děkuji za vaše příspěvky! Zapomněla jsem napsat, že jsem po výsevu zalila taky Previcurem, mám to ještě znovu zalít tím Previcurem?Možná, že jsem naředila moc slabý roztok, jen jsem kapla do kelímku s vodou, nevěděla jsem, jak to odměřit.Vespod mísky mám perlit, na tom výsevní substrát.Možná, že ještě něco vyleze, ale je to divné, že jedna rostlinka je tak velká a jinak není nic.Za jak dlouho vám semena vyklíčily?Aspoň příbližně kdyby jste napsal.Děkuji! Marie
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
silvie - Stříbrný Zahrádkář (128) - 60.2 (?), 2.3.2011 12:39
Děkuji paní Bohunko, jdu si najít nějakou odměrku na Previcur, myslím,že jsem měla v garáži od sunaru a zkusím ještě postříkat tím roztokem Previcuru.Moc by mě mrzelo, kdyby byly semínka vyhnilá, těšila jsem se na ty ibišky a čím víc jsem si na tom výsevu dávala záležet, tím horší to mám.Hodně to odradí od dalšího pěstování něčeho, co mi je neznámé.Teď mám víc času na pěstování květin a věnování se zahrádce, mám ji jen malou a chtěla jsem vyzkoušet nějaké novější rostlinky a hned takvý nezdar.Myslím, že jsem ten roztok namíchala moc slabý, bylo to zas strachem o ty semínka aby je nepoškodila.Marie
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.135 (?), 23.3.2011 15:06
Mohu se zeptat kde jste sehnala semínka ibišku bahenního? Za odpověď děkuje Maja
|
|
 |
|
 |
 |
|
silvie - Stříbrný Zahrádkář (128) - 60.2 (?), 24.3.2011 19:27
Dobrý den, našla jsem si na internetu nějakého dodavatele semen, ale nevím už kde.Další jsem si objednala u pana Basíka, spolu s objednávkou trvalek.Od Basíka mi vylézly 4ks a z té první objednávky od toho dodavatele semen, mi vylézly ze 3druhů po jedné rostlince, tak nevím v čem byla chyba, jestli ve mě nebo v těch semenách, myslím si, že když vylezly 3rostlinky z 15semen, že to ve mně nebude, ale v tom semenu.Dost mě to zklamalo.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|