Pokud bude pár chladnějších dnů, tak přesazení ze země do země s celým kořenovým balem při důkladné zálivce snesou. Pokud byste neměla celistvý kořenový bal, počkejte až po odkvětu, abyste je mohla sestřihnout. Lída
Pokud bude pár chladnějších dnů, tak přesazení ze země do země s celým kořenovým balem při důkladné zálivce snesou. Pokud byste neměla celistvý kořenový bal, počkejte až po odkvětu, abyste je mohla sestřihnout. Lída
Nemám velké zkušenosti, ale co jsem zaslechl od odborného zahradníka na youtube, tak se stařina odstraňuje až na jaře a to proto, že přes zimu ochrání kořeny.
Máme vysazené růžové a bílé phloxy. Bíle kvetoucí jsou zcela v pořádku, ale ty růžové mají na listech tmavší malé skvrnky (zřejmě skvrnitost?) Poradíte prosím, co se s tím dá dělat?
Postřik letos je asi už zbytečný, podzim se blíží. Příští rok stříkat při prvních známkách napadení. U mne zas jedna stará odrůda hodně trpí padlím, ale mám ji stranou od ostatních a nestříkám, nechávám to být... Lída
Ani jsem nevěděl, jak se květina jmenuje,... kdysi dávno, jako děcka jsme z květů vysávali sladkou štávu, pokud je to ono, a z obrázku jsem tu květinu správně rozpoznal.
Skvrny na listech jahod (bílá skvrnitost listů - tmavé skvrnky, bílý střed skvrny) jim nevadí, ty se stříkají (pokud chcete, ale není to nutné) hned po sklizni a ostříhání starých listů Kuprikolem. Lída