Durman

host - 243.189 (?)
21.4.2007 17:05
Durman je absolutně nesmrtelná rostlina - dle mých zkušeností. Pokud jste ho skladovala při takových podmínkách, neměl by být problém, jediný problém může být způsoben přelitím, jinak těžko a měl by každou chvíli obrazit. Hodně štěstí a mnoho ůspěchů!
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

hana.cihoska - (1), 19.4.2007 16:23, zobrazeno: 10463x

Dobrý den.

Minulý rok jsem si koupila dva durmany.Nádherně kvetly.Zimu přečkali v nevytápěné ložnici.Asi 13°C.Tak před měsíce jsem je začala zalívat a mají dost světla.Stále se tváří jako suché.povězte mi kdy Durman začíná obrážet.Děkuji Hanka

host - 205.11 (?), 20.4.2007 19:02
Durman zacina obrazet na jare.nejlepe trochu seriznout a presadit a dat ke svetlu.To vzdy zabere.

host - 243.189 (?), 21.4.2007 17:05
Durman je absolutně nesmrtelná rostlina - dle mých zkušeností. Pokud jste ho skladovala při takových podmínkách, neměl by být problém, jediný problém může být způsoben přelitím, jinak těžko a měl by každou chvíli obrazit. Hodně štěstí a mnoho ůspěchů!

host - 76.86 (?), 2.5.2007 11:19
Dobry den mam vysete sazenice durmanu jednoleteho..teprve je asi 5 cm vysoky?jak se o neho starat?hnojit?dekuji za kazdou radu

host - 176.149 (?), 28.2.2008 19:02

Prosím o radu, známý a já taky nevím co dělat s DURMANEM, který přezimoval na chodbě, kde se netopí, nebyl sestříhaný na podzim a už mu raší nejen listy, ale i 3 květy. Teď se s tím už asi nedá nic dělat, ale ptám se jak jsem si přečetla hnojit už nyní WUXALEM RUPER 10ml/5l vody?? Je na tuto trvalku nějaká spec. hlína? Nevím v jakém stavu je a není-li potřeba přesadit, může se i teď s květy nebo jen dodat zeminu?? Dole má odnož, může ji seříznout a po zapuštění kořínků lze zasadit? Moc děkuji za radu.

host - 204.28 (?), 3.3.2008 10:38

Vůbec se neboj s ním cokoli udělat, teď,když je nakvetlý,bych ho šetrně přesadila do dobrého kompostu a dala na světlo okolo 15-ti stupňů.Durman je odolný,potřebuje jen dobrou zem, hodně vody a v sezoně hodně hnojit.Přes zimu mu stačí chladná místnost skoro nezalívat a ani nemusí mít moc světla.Shodí úplně listy, může se ořezat a on zase obrazí i ze země.Pozor, trápí ho mšice a svilušky, proto je dobré ho občas postříkat Mospilanem.Když budeš mít možnost ho dát do volné půdy na záhonu, vyroste z něj obr.Hodně úspěchů.Jana

host - 204.28 (?), 3.3.2008 10:45

Jo a tu odnož můžeš odříznout, bude mít asi kořínky a poroste.Já tvrdím,že durman je plevel, roste ze semen, z řízků větviček a dokonce i z omrzlého stromku vyrazil ze země nový  / vyhodila jsem ho na kompost a ještě ten rok přerostl své kolegy v květináčích / o třech výhonech do výše 2ou metrů.Jana

petraslavek - (9) - 62.6 (?), 9.3.2008 17:00

Mám tutéž zkušenost, v létě mi vichřice kutálela durman po terase, celý byl olámaný a mě bylo líto ty olámané větve vyhodit, tak jsem je různě zapíchala na zahradě do země a víc se nestarala - samozřejmě se chytily a spokojeně rostly. Zato jsem si koupila jeden durman žlutý květ a ten mi jeden rok kvete bíle a druhý žlutě - nechápu. Hnojím každoročně Kristalonem, kvete jak zběsilý, ale střídá barvy.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz