Dosna - kana

host - 135.1 (?)
14.4.2010 10:32

Také bych ji ráda měl u plotu.. prosím, jak daleko od sebe ji sázíte?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 228.94 (?), 14.11.2007 12:17
Děkuji za rady na přezimování Dosny. V létě dám vědět jak to dopadlo. Všem zahrádkářům pěkné vánoce, mírnou zimu a krásné nové jaro 2008.

host - 241.223 (?), 22.11.2007 10:42
Naprosto s vami souhlasím. Pěstuji Kanu již několik let a uskladňuji podobně jako vy, jen s tím rozdílem, že mám hlízy umístěné v prostorách bývale prádelny v paneláku. Není tam moc teplo, asi 15 st. a ani světlo jím nevadí.
Na jaře jsem je zasadil do půdy jeden trs o velikosti menšiho balonu a obsypal jej substrátem po žampionech. Další hnojení jsem už nedělal, ale přesto jsem se na podzim nestačil divit, co se v zemi urodilo. Trs byl tak velký, že se vešel stěží na velký lavor.

host - 176.142 (?), 10.11.2008 14:39

Dosnu pěstuji již řadu let a vždy kvete.Nic mimořádného nevyžaduje.Přes zimu v nádobě se zeminou ve sklepě, ani nezalévám.Na jaře šup ven, a výsledky se dostaví´.Čím... sedlák, tím větší brambory, v tomto případě canny.

Mnoho pěstitelských úspěchů v následujícím roce,

host - 135.1 (?), 14.4.2010 10:32

Také bych ji ráda měl u plotu.. prosím, jak daleko od sebe ji sázíte?

host - 59.37 (?), 13.11.2008 11:14

Měla jsem červenolistou, byla v květináči na slunci, zalévala jsem ji obden a kvetla jako blázen. Stonky byly a si 1,80m vysoké, květy do zámrazu. Přes zimu jsem však hlízy neuchovala.Pavlína

host - 156.247 (?), 10.8.2009 17:03

Pavlíno, když dáte hlízy do sklepa, tak se na ně v zimě občas mrkněte. Já jsem chodila okolo nich pro brambory, pořád byly v pořádku. Až v lednu nebo únoru začaly puky na hlízách černat. Takto se mě to dělo po dva roky a přišla jsem o pár hlíz. Teď jsem se poučila a už v lednu, nebo únoru je vytáhnu ze sklepa a dám do květináče, zasypu hlínou. Ještě je nechám v někde v chladnu. Ono chvíli trvá, než vylezou první listy. Když je dávám ven, tak už mám před ostatními náskok.

Ivana

host - 158.146 (?), 17.8.2009 15:47

S červenými kanami nemám zkušenost, ale zelenolisté teď už třetím rokem budu uskladňovat tak, že je dám do sklepa / teplota kolem 12 stupňů/ v tom květináči, ve kterém rostly v létě na zahradě - průměr asi 50 cm. Celou zimu je nezalévám, ani se o ně nijak nestarám. Jen je problém dostat je na jaře z toho květináče. Zemina už tam není žádná- téměř. Hana

host - 213.195 (?), 23.9.2009 11:08
Všem vám děkuji za rady, dostala jsem kanu od kolegině, vlastně jen jakousi spleť kořenů (vypadaly jak zázvor),vůbec jsem nevěděla jak to bude vypadat. Zasadila jsem je na balkon, kde mě svítí od rána do odpoledne slunce, do obrovských květináčů, do rašeliny a během měsíce vyrašily listy jak od banánů a za další měsíc plno květů.Vůbec jsem je nehnojila, jen hodně zalívala a kvetla celé léto a ještě dnes má pár květů.Jen nevím, kdy je mám uskladnit, jestli je mám přestat zalívat aby uschly, nebo zaříznout?!Poradí mě někdo? Dík Vlasta Brno.

host - 85.32 (?), 2.10.2009 9:51

Mám zelenolistou kanu zasazenou v květináči a postavenou na slunci. Celé léto krásně prospívala, ale začátkem září jí začaly hnědnout listy. Nemám tušení proč. V okolních zahradách mají listy stále zelené. Poradí mi někdo. Díky

host - 143.205 (?), 2.10.2009 14:12

Vaše dosna kana ví zřejmě dobře, co má dělat a tak si sama své listy nechá uschnout a zazimuje, tj.omezí FTS a uloží se k zimnímu spánku. jako tulipany jako jiřiny jako ostatní cibule a hlízy.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz