Denivky v nádobě
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 10.23 (?), 10.1.2011 12:57, zobrazeno: 20017x
Dobrý den,
chtěla bych si pořídit denivky, ale bydlím v paneláku a k dispozici mám jen balkon. Mohou se pěstovat také v nádobách?
Díky za radu
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.135 (?), 10.1.2011 15:40
Zdravím.
Taky to chci letos zkusit, zatím jsem nenašla důvod, proč by neměly růst v nádobě, pokud budou mít dost zeminy, zálivky a patřičné umístění. Počítám s tím, že je to odolné jak plevel (když vidím jejich růst na záhoně), tak to snad vydrží.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 10.23 (?), 10.1.2011 18:24
Takže pěstování ve velkém květináči nebo kontejneru nedoporučujete?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 10.1.2011 19:37
Podívejte se do katalogů uvedených u vašeho dotazu na mečíky, nabízejí i nižší denivky, které by v nádobách klidně mohly být. A když byste chtěla jiřiny, tak jsou nízké galery jiřiny i minijiřinky tamtéž... Lída
ps. -dtto nízké lilie :-)))
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář (1578) - 166.4 (?), 10.1.2011 20:46
V nádobách by klidně být mohly, ale s kvetením to bude slabota...
Denivka je původně vhlkomilná až bahenní rostlina, myslím si, že v nádobě jí vadí to střídání přelití a vyschnutí substrátu. Listy rostou, ale na kvetení nemá sílu.
Rostliny se zásobním orgánem - jiřiny, lilie první rok v nádobě kvést určitě budou, otázka je, co druhý, třetí, čtvrtý...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.135 (?), 11.1.2011 9:22
Zdravím.
Jiřiny mám v květináči už několik sezón (7?), kvetou úplně normálně. Květináče to jsou plastové, objem kolem 40 litrů, ne obyčejné malé. Jedná se o odrůdu Honey, která je menší, tak kolem metru, s menšími květy. Takže chci stejným způsobem dát i ty denivky (trs na zahradě se stejně musí dělit, takže oddělky zasadím).
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|