Dendrobium nobile
|
|
|
|
host - 186.98 (?) 11.2.2009 15:22
Já mám doma čisté D. nobile a je to fakt nezmar. Mám jej namontované na kusu kůry s rašeliníkem, už asi 4 roky nepřesazené, každý rok kvete ale chce chladné zimování, a přísušek... Ze skleníku jej vynáším až když hrozí zmrznutí. V tuto dobu je seschlé, pahlízy zcvrklé, ale bude zase OK, jako každý rok, snad...
Pro pěstování bych volil po zmrzlých skleník, ale venku taky poroste. bacha na kombinaci vlhko... chladno(při přezimování). Už jsem o jednu rostlinu takto přišel.
Karlos.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
skacka - (12) - 64.125 (?), 11.2.2009 14:27, zobrazeno: 35913x
Dobry den, mohol by mi niekto poradit, ako mam pestovat orchideu Dendrobium nobile? Dostala som ju nadherne rozkvitnutu a nerada by som urobila nejaku pestovatelsku chybu. Ake znasa teploty, zalievku, pestovat ju vonku, alebo vnutri? Dakujem za odpoved.Katarína
|
|
|
|
|
|
|
host - 186.98 (?), 11.2.2009 15:22
Já mám doma čisté D. nobile a je to fakt nezmar. Mám jej namontované na kusu kůry s rašeliníkem, už asi 4 roky nepřesazené, každý rok kvete ale chce chladné zimování, a přísušek... Ze skleníku jej vynáším až když hrozí zmrznutí. V tuto dobu je seschlé, pahlízy zcvrklé, ale bude zase OK, jako každý rok, snad...
Pro pěstování bych volil po zmrzlých skleník, ale venku taky poroste. bacha na kombinaci vlhko... chladno(při přezimování). Už jsem o jednu rostlinu takto přišel.
Karlos.
|
|
|
|
|
|
|
skacka - (12) - 64.125 (?), 17.2.2009 8:28
Velmi pekne dakujem. Zatial sa neodvazujem pestovat orchidei na kmienku stromov. Som len zaciatocnicka. Chcem sa opytat, ako mam tu orchideu zalievat v zime, ked kvitne a je v miestnosti, kde sa pohybuje teplota vzduchu okolo 12-16 C. Mam ju rosit, alebo len mierne zalievat, alebo sa uplne vzdat polievania?
Dakujem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
janula.s - (2) - 23.79 (?), 22.2.2009 0:07
K tomu miniphaleňáčku: úplně ten stejný jsem dostala od dcery loni v září k narozeninám, byl taktéž v mechu a přemokřený. Dvěma mým kolegyním v práci nepřežil, takže jsem neváhala a hned jsem ho přesadila (květ jsem ustříhla do vázy), no a už mi zase takhle hezky kvete. (Mezitím rostlinka vytvořila dost nových kořenů a asi dva listy).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 163.74 (?), 22.2.2009 15:22
Je dulezite vedet, jakou mate, zda teplo, ci chladnomilnou.Venku ji pres leto muzete mit, v polostinu, lepe pak kvete.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 163.74 (?), 22.2.2009 15:23
Dejte taky pozor na to, abyste ji neprelevala kdyz bude pres leto venku a v noci teplota klesne pod 1O stupnu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 163.74 (?), 22.2.2009 15:24
To ji pak pri tak nizke teplote dejta radeji do bytu
|
|
|