Co místo pryšce?
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?) 1.7.2010 8:14
Já bych se toho taky nebála, ale děti nemám, těžko můžu radit. Ale myslím, že jedovaté rostliny nikdy nestrčí do pusy tolik, aby se otrávilo, nanejvíš to bude mít pro něj nepříjemné následky v podobě popálené pusy Kontryhel je hezký, mám ho v zahradě hodně. Potom hosty, heuchery či badan, čemeřice. Z kvetoucích rostlin, bych ještě vybrala např. orlíčky, pupalky, šantu či levanduli, z vyšších rudbeckie, floxy a nebo sedum telephium
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zůza2 - Bronzový Zahrádkář (66) - 183.217 (?), 30.6.2010 20:10
Patří tam ještě Tavola (Diabolo), Kolkvície (anabilis), Dřišťál, Kalina (Roseum), Třezalka, Sasanka, Hortenzie, Pivoňka...
On mi bohužel asi neporadí, ztratila jsem na něj kontakt :-(
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 1.7.2010 1:15
Zkuste kontryhel - Alchemilla mollis. Ale z toho, co uvádíte, jsou jedovaté ještě minimálně pivoňka a sasanka, jestli ne ještě další... Ale trávila jsem kdysi s malou dcerkou celé dny na zahrádce, kde rostlo všechno možné a přežila bez úhony :-)) Lída
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 1.7.2010 8:14
Já bych se toho taky nebála, ale děti nemám, těžko můžu radit. Ale myslím, že jedovaté rostliny nikdy nestrčí do pusy tolik, aby se otrávilo, nanejvíš to bude mít pro něj nepříjemné následky v podobě popálené pusy Kontryhel je hezký, mám ho v zahradě hodně. Potom hosty, heuchery či badan, čemeřice. Z kvetoucích rostlin, bych ještě vybrala např. orlíčky, pupalky, šantu či levanduli, z vyšších rudbeckie, floxy a nebo sedum telephium
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 1.7.2010 15:17
Ten kontryhel jsem napsala proto, že je vzhledově poměrně neutrální, jako původní pryšec(i když ten je zjara do červena). Odpovídal by i výškově původní rostlině. Jinak kytek je...!!!..., ale myslela jsem na to, aby se vzhledově dodržel plán zahr. architekta. Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 1.7.2010 21:50
A co Mochna dřevitá-potentia fruticosa nebo žlutou vytrvalou rudbeku.
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 1.7.2010 22:44
|
|
|
|