Mám stejný clematis, stříhám přesně tak, jak píše Jasta, akorát ne na jaře, ale ještě na podzim, kdy listy hnědnou, schnou, opadávají a clematis nevypadá hezky. Výsledek mám stejný, každoročně se keř květy jen hemží.Zdraví Jity
Ja nevim jak spravne,ale loni na jare jsem bez potizi rizky ve vode rozmnozila zluty plaminek, letos modry,ale nebyly to ty velkokvete slechtene.. ten zluty byl loni takovy malicky , nekvetl, letos z neho mam 2 velmi pekne rostliny,ale zatim jeste nekvetly, tak jsem zvedava...
Mám tmavě fialový clematis kvetoucí právě teď tj. červen je vždy obalený květy roste do výšky asi 2,5m a podle nějaké rady ho stříhám na jaře do výšky kolen (mých) a zatím to funguje. Zdraví Jasta
Mám stejný clematis, stříhám přesně tak, jak píše Jasta, akorát ne na jaře, ale ještě na podzim, kdy listy hnědnou, schnou, opadávají a clematis nevypadá hezky. Výsledek mám stejný, každoročně se keř květy jen hemží.Zdraví Jity
To vypadá na náš domácí "plotní" klematis, ten se stříhat nemusí květy má tak 5-7 cm. Pokud ho chcete usměrnit a zmladi tak by to asi chtělo tak polovinu některé výhonků ustříhnout až u země a ony narostou další.
Zdravím Vás všechny-také pěstuji clematis, mám asi všechny barvy.Trápí mě však po odkvětu a také při květu jakoby bílá plíseň na listech.Co to je?Poradí někdo? děkuji Marcela