Choroby pivoněk

helena721 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (78) - 255.95 (?)
6.4.2009 15:35

Nesázíte je moc hluboko, to pivoňky nesnáší.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 109.6 (?), 6.4.2009 14:13, zobrazeno: 11352x

Mám problém.Každý rok vysadím pivoňky a druhým rokem po zimě se neobjeví.Sázím je již třetí rok a na jaře opět nic.Nemohl by mi někdo poradit čím to může být?

helena721 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (78) - 255.95 (?), 6.4.2009 15:35

Nesázíte je moc hluboko, to pivoňky nesnáší.

host - 111.159 (?), 8.4.2009 21:56

Jediné co mně napadá je, že vám je soused vykope. Kdyby nekvetla, nebo chřadla ale aby vůbec nevylezla??? Pokuste se prosím popsat kam (půd, vlhkost) a jak jste je zasadil a kdy, v jakém stavu byly, kde jste je získal a co to bylo za druh. JP..

host - 109.6 (?), 9.4.2009 11:29

Všechny jsem koupila v zahradnictví.Vypadaly zdravě-barvy různé.Půda snad taky dobrá akorát trochu sucho.Loni jsem se snažila víc zalévat a letos zase nejsou.Zasadila jsem je jak mi bylo doporučeno v prodejně.

host - 169.25 (?), 10.4.2009 21:59

Vážen pěstitelko, odpověď tohoto druhu nejeví se mi býti použitelná. Tedy především - zahradnictví a "zahradnictví bývá dost propastný rozdíl. Dnes jsou to mnohdy hlavně kšeftmani ( v mnoha dnešních "zahradnictvích" nerozliší kravské lejno od bodláku). Vypadali zdravě není tedy také moc použitelný popis. Barva nemá na pěstování vliv - není to totéž co druh který na pěstování vliv má a to tedy dost zásadní. Vězte, že těch druhů je nejméně 40 (podle některých autorů ale i mnohem více, oni si to botanici stále ujasňují) Pokuste se tedy alespoň napsat zda se jednalo o rostlinu keřovou nebo bylinnou Půda dobrá je podle toho co tam chci dělat, tedy pokud vyrábět cihly nebo pěstovat blatouchy tak to asi bude pokaždé něco jiného (a jistě tedy dobrého) Napište tedy co se Vám tam daří ostatního, podle toho by jsme mohli na půdu usoudit.Pokud jste je zasadila jak vám bylo doporučeno a opět to bylo bez úspěchu tak to asi bylo doporučení špatné. Nešetřete tedy písmenka a napište jak to tedy bylo. Pivoňky jsou převážně to nejsnažší co lze pěstovat. Myši to nežerou, chorob to má minimum a ostatní škůtci jsou také vzácní, navíc problémy nastávají (pokud tedy někdy vyjímečně jsou) převážně v době vegetace. JP..

host - 176.18 (?), 10.4.2009 23:25

Doporučuji zkusit nějakou pivoňku od sousedů, jestli poroste nebo ne. Jinak normální pivoňky (ne dřevité) je nejlepší sázet v srpnu asi 5cm hluboko, ne víc - nesnáší hlubokou výsadbu.           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz