Vzdialenosti medzi stromčekmi na podpníkoch Gisela 5 a Dula

Faguso - (6) - 246.174 (?)
26.3.2022 22:02

Dobrý deň,

plánujem presádzať ročnú čerešňu Lapins na podpníku Gisela 5 a rozmýšľam v akej vzdialenosti ju zasadiť k inej čerešni na rovnakom podpníku. Hľadal som odporúčané vzdialenosti pre Giselu 5, ale našiel som množstvo informácii a vzdialenosti sa rôznili, bolo to v rozmedzí od 1,5m do 3m.
Máte skúsenosti s týmto podpníkom? Akú vzdialenosť v rade by ste odporúčali pre tieto stromčeky? Budú 2 metre postačujúce?

Ešte jedna podobná otázka, ale tentoraz k hruške na podpníku dula. Stačí vzdialenosť 2m pre hrušky na podpníkoch dula?

Medzi inými som našiel aj tieto odporúčané vzdialenosti, len neviem či sa môžem nimi riadiť. Prikladám ich ako obrázok.

Ďakujem za rady.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Faguso - (6) - 246.174 (?), 26.3.2022 22:02, zobrazeno: 376x

Dobrý deň,

plánujem presádzať ročnú čerešňu Lapins na podpníku Gisela 5 a rozmýšľam v akej vzdialenosti ju zasadiť k inej čerešni na rovnakom podpníku. Hľadal som odporúčané vzdialenosti pre Giselu 5, ale našiel som množstvo informácii a vzdialenosti sa rôznili, bolo to v rozmedzí od 1,5m do 3m.
Máte skúsenosti s týmto podpníkom? Akú vzdialenosť v rade by ste odporúčali pre tieto stromčeky? Budú 2 metre postačujúce?

Ešte jedna podobná otázka, ale tentoraz k hruške na podpníku dula. Stačí vzdialenosť 2m pre hrušky na podpníkoch dula?

Medzi inými som našiel aj tieto odporúčané vzdialenosti, len neviem či sa môžem nimi riadiť. Prikladám ich ako obrázok.

Ďakujem za rady.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025