ešte začiatkom roka tu bola debata, že ako najlepšie uchovať vrúble čerešní. viacrí ste radili, že najlepšie je ich zapichnúť do snehu. mne sa táto metóda neosvedčila, ale urobil som to, že som do väčšej dózy nabral čerstvý sneh. na to som uložil vrúble, ktoré som zasypal ďalšou vrstvou snehu a celé som to zatvorené uložil do mrazničky, kde som mal permanetne -15°C. včera som ich vybral a rozmrazil. pri strihaní na menšie kusy boli vnútri pekne zelené a šťavnaté (niekto spomínal, že mráz z nich vytiahne vodu). urobil som štepenie za kôru. a moja otázka teraz znie. či z toho niečo bude. učite mi tu niektorí z vás napíšu, že mám počkať a uvidím, ale mňa skôr zaujíma či už to niekto niekedy vyskúšal a či sa mu ujali. zvyšné konáriky som dal do pohára s vodou aby som videl či začnú pučať. dnes keď som sa na ne pozrel tak voda v poháriku bola červená. je to dôsledok ich odumretia (zamrznutia) alebo je to normálny jav?