Ujmú sa?

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?)
4.5.2017 11:27

Zbarvení vody v pohárku s rouby obvykle neznamená nic.
V minulosti jsem 1x uchoval rouby v mrazničce - normálně v sáčku. Teplota byla taková, jak je v mrazáku, tedy asi -26. Po rozmrazení vypadaly normálně, mráz vodu nevytáhl (kam by ji taky odtáhl?). Výsledky roubování byly horší než obvykle, ale několik roubů Domácí švestky se ujmulo. Nyní mám rouby od prosince zapíchnuté v zemi a jsou v pohodě. Za kůru se chystám roubovat peckoviny až později (tak 1-2 týdny po odkvětu).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 185.244 (?), 4.5.2017 11:08, zobrazeno: 1072x

ešte začiatkom roka tu bola debata, že ako najlepšie uchovať vrúble čerešní. viacrí ste radili, že najlepšie je ich zapichnúť do snehu. mne sa táto metóda neosvedčila, ale urobil som to, že som do väčšej dózy nabral čerstvý sneh. na to som uložil vrúble, ktoré som zasypal ďalšou vrstvou snehu a celé som to zatvorené uložil do mrazničky, kde som mal permanetne -15°C. včera som ich vybral a rozmrazil. pri strihaní na menšie kusy boli vnútri pekne zelené a šťavnaté (niekto spomínal, že mráz z nich vytiahne vodu). urobil som štepenie za kôru. a moja otázka teraz znie. či z toho niečo bude. učite mi tu niektorí z vás napíšu, že mám počkať a uvidím, ale mňa skôr zaujíma či už to niekto niekedy vyskúšal a či sa mu ujali. zvyšné konáriky som dal do pohára s vodou aby som videl či začnú pučať. dnes keď som sa na ne pozrel tak voda v poháriku bola červená. je to dôsledok ich odumretia (zamrznutia) alebo je to normálny jav?

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 4.5.2017 11:27

Zbarvení vody v pohárku s rouby obvykle neznamená nic.
V minulosti jsem 1x uchoval rouby v mrazničce - normálně v sáčku. Teplota byla taková, jak je v mrazáku, tedy asi -26. Po rozmrazení vypadaly normálně, mráz vodu nevytáhl (kam by ji taky odtáhl?). Výsledky roubování byly horší než obvykle, ale několik roubů Domácí švestky se ujmulo. Nyní mám rouby od prosince zapíchnuté v zemi a jsou v pohodě. Za kůru se chystám roubovat peckoviny až později (tak 1-2 týdny po odkvětu).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz