Třešně - jak chránit před špačky?

host - 2.73 (?)
5.6.2015 22:20

Já nevím, co to s těmi špačky a vlastně i jinými ptáky je. Sežerou kde co. Pamatuji v 80. létech u babičky byly obrovské stromy třešní a na nich plno plodů.Trhali jsme je od června do srpna, až jsem třešně skoro nenáviděl. Špačci nikde nebyli. Minulý týden na poli létaly stovky špačků. Je to hnusný a "uřvaný" pták. Nechápu, proč je chráněný...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 225.23 (?), 2.6.2015 15:45

Pokud byly jenom drozdy tak jsem mel aspoňč za 5 litrový kýbl, ale letos se tu objevili škorce -špačky, ty to sežrali všechno jenom takové bledule zustali, co ted, opílit trešeň aby se na ni vešla síť, nebo skusit pozdný odrudu napr. Van, pak už toho bude hodne aj jinde a nezamerí se jenom na trešne, jinak na jiné ovoce my nejdou, maliny,jahody, slivky,ani na broskev, jabka,jenom ne trešne.,svine, pomohla by vzduchovka.

host - 0.146 (?), 2.6.2015 19:18

na mlade burlaty dcera koupila sítě a koukam jak plody řídnou a jak nějaká zružoví už jí vnoučata uloví a jsou nadšený že mají svoje třešně

host - 31.10 (?), 5.6.2015 10:21

Letos jsou špačci nějací nedočkaví. Loni opravdu trhali třešně v největší zralosti, letos je sbírají ještě zelené. Mám otrhané zelené třešně na záhonech vzdálených od třešně 20 m. Dnes ráno sbírám jahody a koukám špačci na rybízech, narůžovělých, zelených, kyselých. Tak to jdu zkontrolovat a střapce už jsou zpoloviny otrhané. Loni se rybízů ani nedotkli.

host - 250.122 (?), 5.6.2015 10:33

U nás na vsi jsou daleko v polích výborné velmi staré třešně, které jsou netknuté lidmi i ptáky. Moc to nechápu, protože nám zahradu taky devastují ptáci, ale napadla mi jedna věc. Kolem těch stromů je spousta planých třešní osypaných malými plody které zrají dřív než ty roubované. Jedna se dokonce pod vahou plodů vloni zlomila. Možná jdou nejdřív po těch malých a pak už prostě nemůžou.

host - 250.122 (?), 5.6.2015 10:35

Ještě jeden obrázek z loňska

host - 31.10 (?), 5.6.2015 11:36

O takových třešních si mohu nechat jen zdát, za 3 roky jsem měla cca 20 ks ještě zcela nezralých třešní ze tří desetimetrových stromů. Ach jo.

host - 157.239 (?), 5.6.2015 11:42

Dobře načasujte dovolenou, rozbijte pod stromy stanové městečko a určitě si úrodu uhlídátewink. S.P.,Ch.

host - 31.10 (?), 5.6.2015 16:01

Já u nich bydlím, dívám se na ně z okna, už přestává fungovat i tleskání. Přímo pod jejich korunami se pasou 4 koně a na kmeni sedí alespoň jedna z koček... A navíc jak dlouho je hlídat, když je sklízí už teď zelené???

host - 2.73 (?), 5.6.2015 22:20

Já nevím, co to s těmi špačky a vlastně i jinými ptáky je. Sežerou kde co. Pamatuji v 80. létech u babičky byly obrovské stromy třešní a na nich plno plodů.Trhali jsme je od června do srpna, až jsem třešně skoro nenáviděl. Špačci nikde nebyli. Minulý týden na poli létaly stovky špačků. Je to hnusný a "uřvaný" pták. Nechápu, proč je chráněný...

host - 157.239 (?), 5.6.2015 23:26

Většina vysokokmenných třešní, s velikým objemem plodů už je navždy v ovocném nebi. A to ptactvo má hlad...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz