Plašič na špačky a jiné ptáky
|
|
 |
 |
host - 213.14 (?) 17.6.2008 8:47
CD máme taky odzkoušená. Na dlouhých provázcích, aby se hodně a rychle otáčela a házela šajny. Ale taky máme odzkoušeno, že fungují jen omezenou dobu, takové 2 - 3 týdny. Sojky jsou poměrně učenlivé a jak je žene hlad i zvědavost, dřív nebo později zjistí, že jim ty cédéčka neublíží. Myslím, že to samé platí i o větrnících a jiných plašítkách u veverek, zajíců a jiné havěti, pokud jsou stále stejná, na stejných místech, stejně vrčí, stejně blýskají...
Věra Hýlová
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.14 (?), 17.6.2008 8:47
CD máme taky odzkoušená. Na dlouhých provázcích, aby se hodně a rychle otáčela a házela šajny. Ale taky máme odzkoušeno, že fungují jen omezenou dobu, takové 2 - 3 týdny. Sojky jsou poměrně učenlivé a jak je žene hlad i zvědavost, dřív nebo později zjistí, že jim ty cédéčka neublíží. Myslím, že to samé platí i o větrnících a jiných plašítkách u veverek, zajíců a jiné havěti, pokud jsou stále stejná, na stejných místech, stejně vrčí, stejně blýskají...
Věra Hýlová
|
|
 |
|
 |
 |
|
Bajas - Stříbrný Zahrádkář (160) - 149.16 (?), 29.5.2013 9:32
Škorce - špačci.
Tak už ich tu máme zpäť, včera ma po záhrade sprevádzal ich charakteristický zvuk. Na susedovej hruške ich sedelo celé mračno. Minulý rok sa mi pustili najprv do Priesvitného letného, a potom i do nezrelého Spartana. Čo bude na ne platiť tento rok?(CD?) Bajas.
|
|
 |
|
 |
 |
|
jindrus - (1) - 95.4 (?), 11.12.2015 9:05
Ty cédéčka jsou dobrý tak na vypálení očí, když to má člověk na zahradě, tak je jak v šílené počítačové hře, kde mu protivníci soustavně svítí do očí. Nna zahradě na podzim když dozrává ovoce umístíme vždycky elektronický plašič na ptáky který ochrání to co potřebujeme, což je pár stromů s ovocem. Používáme Deramax-Bird protože nám kdysi výrobce slíbil že když s tím nebudeme spokojení tak to můžeme vrátit ale je to v pohodě takže před sezónou to zapneme a po sezóně se to schová na další rok.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.253 (?), 21.6.2008 14:41
Můj děda říká, že než, aby strom napadaly stovky špačků, je dobré udělat jednomu budku a on si ten strom už před dstatními uchrání.Tak nevím, my s tím zatím problém nemáme, ale asi budku nasadíme.Raději oželím páru třešní, před stovkami.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Daneek - Bronzový Zahrádkář (91) - 79.130 (?), 22.10.2008 13:24
Moje babička měla plašení na dálkové ovládání. Měla střapce z alobalu (CD ještě tehdy nebyla) a k nim dlouhé špagátky normálně na chalupě do okna. Když viděla ptáka, zatahala za provázek.
Moje babička vůbec měla samé "praktické" zlepšováky, třebas přepínala televizi smetákem aby se nemusela natahovat :-)
Neexistuje nějaké zvíře plačící ptáky a neřeroucí třešně? co třeba nějaký had? Kočka?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |