Odrůda Summit
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
proky - (25) - 241.241 (?), 8.3.2017 10:00
třešeň summit mám na gisele 5, letos 4- letá, rodí od 1 roku, výborné chuti a nádherné barvy, nestalo se, že by měla popraskané plody ani jsme nezaznamenali červivost, strom není zatím tak velký takže celá úroda se sní hodně brzy, loni jsem ještě dokoupila kordii také na gisele 5, ta je trochu pozdější a chuťově také výborná, plody očekávám příští rok
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 78.90 (?), 30.7.2019 10:21
Pěstuje nekdo tuto odrudu v nadmorske vysce kolem 500 m.n.m v jilove pude? Pripadne s jakymi uspechy? Dekuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 251.98 (?), 17.4.2017 17:35
Koupila jsem na doporuceni od lidi, co je pestuji: summit, carmen, sunburst a buttnerovu(op.mam v blizkosti karesovku a kastanku) mam je letosni, takze si bohuzel pockam. Ale fandim temto odrudam na 100% ;-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 52.95 (?), 4.6.2018 10:54
Zdravím, mám Summit na Gisele loni zasazenou a první plody začaly červenat už koncem května, nyní počátkem června jsou už zralé. Summit by měl zrát podle různých zdrojů v půlce července až půlce srpna. Navíc jsme na Vysočině kde vše kvete a plodí se zpožděním, takže začínám pochybovat jestli je to opravdu Summit...
Otázka zní, je tu někdo komu také plodí Summit o dva měsíce dřív, nebo je to důsledek letošního horkého léta bez jara, nebo nemám Summit ale něco jiného (plody vzhledově a velikostí odpovídají, podle habitu nelze soudit, stromek je ještě mladý)?
děkuji
Sáša
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 110.201 (?), 27.9.2020 22:55
dobry den, nepodelil byste se o zkusenosti po letech? dekuji predem.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|