Ochrana třešní před ptactvem

host - 76.151 (?) 
24.5.2009 8:53

Rád bych využil rady/přejaté/ pana rádce 279 k vysazení stromu "napospas" ptákům k uchránění ostatních před likvidací třešní. Věřím, že viděl útok hejna špačků na třešně, kdy během 1 - 2 hodin je úroda stromu zlikvidována. A co dál? Kolik tedy stromů vysadit pro "návštěvy" a kolik pro zahrádkáře? A jak ptáky navigovat?Prosím o podrobnější počtovou kalkulaci.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

step anka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (74) - 166.33 (?), 24.5.2009 9:08

Takže to bychom měli třešeň pro ptáky, šantu pro kočky, afrikány pro slimáky, trávník pro krtky... to mi vychází na druhou zahradu!

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 24.5.2009 10:49

Teď jsem se díval na jednu z našich třešní, odhaduji že má výšku 6m poloměr koruny 4m, takže kdybych ji chtěl přikrýt sítí, tak bych potřeboval síť ol velikosti tak 20x25m, nedovedu si představit manipulaci s takovou sítí ze žebříku vysokého 6 m a hlavně nevím jak bych to přehodil přes vršek. A hlavně jak bych to pak sundal.

host - 76.151 (?), 24.5.2009 11:07

Tak to máte smůlu, při velikosti Vaší třešně a asi Vám nezbude, než využít rady pana "rady" nebo u Vás třeba nejsou ptáci.

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 56.97 (?), 24.5.2009 12:19

Nevím proč ta ironie, jestli se Vám takový způsob nezamlouvá, není nic snažšího než to řešit po svém a můj příspěvek s kalkulačkou máte na tématu  "Odrůda Burlat."  Prostě to tak funguje a nejen mě. Docela by mě zajímalo, jak to řešíte Vy pokud to nějak řešíte a pokud nějakou třešni máte. Rád přijmu něco nového, lepšího,jednoduššího v případě že to bude fungovat.
 Zdraví "rada"

host - 76.151 (?), 24.5.2009 13:38

Jen pro pana "radu". No, konečně jsme se dostali na "normál".Já věděl, že jste seriozní pán, snad též zahrádkář ale asi ve větším.Já mám jen 3 stromy třešně, výšky do čtyř metrů a vnoučata se na úrodu jen třesou.Proto se snažím úrodu ochránit jak se dá. Nešlo mi o žádnou "ironii", ale vaše první reakce "s požární technikou" a likvidování drobného ptactva sítí mi přišla neadekvátní.

Zdravím, a příště už o něčem jiném.

host - 252.33 (?), 24.2.2015 20:43

Dobrý den, experimentovala jsem ohledně ochrany třešní na chalupě u lesa a ve městě na zahradě.

Předmětem experimentu byli dva vycpaní ptáci- káně myšilov a puštík.

Když začaly třešně zrát na chalupě u lesa, pleskla jsem na strom na viditelné místo káně, protože jsem hravá, na noc jsem ho vyměnila za puštíka. Výsledek - 60 kg krásných pozdnějších třešní, ptáci, vycepovaní životem  v přírodě, tlumeně skuhrali v sousedním modřínu  a častovali mě urážkami, ale instinkt jim nedovolil sebrat jedinou spadlou třešinku   pod stromem, neřkuli na stromě.

Tentýž postup v zahradě na okraji stotisícového města  skončil porážkou a potupným pokálením hlavy vycpaného káněte vztyčenéno na na vrcholu stožáru těsně vedle třešně- městští špačci jsou buď tak zoufalí, tak drzí, tak inteligentní nebo tak odvážní, že instinktivní  útěk od dravce vyměnili za agresivní pokřikování na káně a hloubkové nálety na jeho důstojnou stráž.

host - 157.239 (?), 25.2.2015 8:04

Já používám Jakokočky-šméčko vyrobené z králičích kožek. Smotané do válce, samože chlupy navrch, drátkem či špagátem připevněné na silnější větve. Budí dojem predátora na číhané-funguje suprově-jak proti špačkům, tak i proti rackům-na našem Zámeckém rybníku jsou jich tisíce! A krom plodů máme čisté prádlo na sušákuwink-to také stojí za trochu námahy s instalací-dobré provést asi týden před dozrátím-vybarvením-to aby ptákům nestihlo docvaknout, že ty kočky vlastně doslova natáhly kožu... S.P.,Ch.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 24.5.2009 13:19

pro 76.151

Bych řekl, že jste viděl třešně nanejvýš tak ve formě kompotu. Pro vaši informaci, strom, u kterého odhaduji rozměry je spíš menší strom, běžně bývají stromy třešní ještě o něco větší.

Ramon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (174) - 180.85 (?), 24.5.2009 15:52

Ve velkých sadech se sítě používají, ale neumím si představit natahovat ji i přes celkem malý strom v domácích pdomínkách. Radši bych zkusil zahrádkářské metody, jako CDčka a různá zrcátka.

Vysázení ranné třešně není také ve všech zahradách možné(velikost zahrady), tak bych spíš volil pozdnější, kdy už ptáci budou buď třešní nažraní, nebo budou mít dost janých plodin jinde a třešně nechají napokoji.

Nebo bych použil jinou starou metodu, a to natáhnul černé tenké provázky mezi větvemi a ptáci, kteří o některý zavadí se polekají a už se nevrátí (možná to zkusí třeba ještě jednou)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz