Kolik cukru?



host - 18.164 (?)
18.8.2009 13:47

Pan Miloš vysloužil tam píše něco o přidání cukrové řepy a otázku jak by to chutnalo. to nevím, ale vím něco o řepě, protože jsem pracoval v cukrovaru.
5epa se umyje, nastrouhá, odvaří, přecedí, vznikne šťáva. ta se žene na vápenné filtry, které z ní vysráží saponiny.Štáva se pak zahuštuje na cukr.
Před filtry na potrubí byla Pípa, a lidi chodili čepovat štávu, která ještě saponiny má, a moc si to pochvalovali, že to je to nejlepší pro zdraví, a že to je i na sex.Měli to dobře vyzkoušené. Obsahuje to sice mírně toxické, ale látkovou výměnu dost zrychlující saponiny.Nesmí se jich moc. Podobné látky obsahuje i žen šen, který je v lékárně=saponinoglykosidy.
U toho se látková výměna zrychlí už během prvních 20 minut, takže když to člověk bere na lačno, může na něj jít i dřímota, protože to rychle vyčerpá cukr z krve.Proto se žen šen bere s cukrem.A cukrová řepa je podstatně levnější a působí jako žen šen.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
sengge - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 114.115 (?), 2.7.2009 23:16

Jestli on ten rozdíl nebude dán třeba tím, že zatímco v ovoci je ovocný cukr - fruktóza, tak konzumní řepný nebo třtinový cukr je sacharóza. Každý má jiné chemické složení a každý jinak chutná.

                     
host - 154.214 (?), 3.7.2009 6:43

To prirovnanie k hroznu o 23 a 14 stupňovej sacharizácii je úplne presné a akože vinár niečo o tom viem. Takže žiadny repák do kvasu,,páni". Pekne počkať až nám to poriadne dozreje, čo samozrejme nie je úplne v našej moci a potom poriadne naštartovať kvasenie tak aby bol rozkvas čo najrýchlejší a pekne dokvasiť v chladnejšej miestnosti. Potom čo najrýchlejšie do pálenice aby nenastala autolýza kvasu. Toto však tiež nie je úplne v našej moci, veď poznáme poradovníky a colníkov.MČ

                     
duran - (41) - 125.72 (?), 3.7.2009 8:03

takové počteníčko o výrobě lihovin:

http://www.vscht.cz/kch/kestazeni/sylaby/liho.pdf

                     
host - 18.164 (?), 18.8.2009 13:47

Pan Miloš vysloužil tam píše něco o přidání cukrové řepy a otázku jak by to chutnalo. to nevím, ale vím něco o řepě, protože jsem pracoval v cukrovaru.
5epa se umyje, nastrouhá, odvaří, přecedí, vznikne šťáva. ta se žene na vápenné filtry, které z ní vysráží saponiny.Štáva se pak zahuštuje na cukr.
Před filtry na potrubí byla Pípa, a lidi chodili čepovat štávu, která ještě saponiny má, a moc si to pochvalovali, že to je to nejlepší pro zdraví, a že to je i na sex.Měli to dobře vyzkoušené. Obsahuje to sice mírně toxické, ale látkovou výměnu dost zrychlující saponiny.Nesmí se jich moc. Podobné látky obsahuje i žen šen, který je v lékárně=saponinoglykosidy.
U toho se látková výměna zrychlí už během prvních 20 minut, takže když to člověk bere na lačno, může na něj jít i dřímota, protože to rychle vyčerpá cukr z krve.Proto se žen šen bere s cukrem.A cukrová řepa je podstatně levnější a působí jako žen šen.

                     
host - 162.147 (?), 28.9.2020 1:18

Zbytečně strašíš neznalé. Věc je jednoduchá, protože přidáním správného množdtví cukru získáš tzv. vysokprocentní kvas, který se ovšem musí kvasit speciálními kvysinkami, které ve vyšší hladině cukru dovedou "pracovat". Obyčejné droždí to samozřejmě nepřežije! Takový kvas potom stačí pálit jen jednou, a proto neztratí spoustu aroma jeko se to děje při dvojím pálení a nedej bože ještě přes kolonu. Vyzkoušej si to a potom vynášej soudy. Samozřejmě, že je to nelegální...

P.S. Je známo, že se legálně prodávají "ovocné" destiláty, které jsou vyráběny z cukerného lihu a jsou jen dochuceny trestí. A to nikomu nevadí a ještě si všichni chrochtají, jakou výbornou slivovici pijí. Pil jsem pravou moravskou (pro sebe..) i tu, která byla z doslazovaného kvasu a jednou pálená, žádný rozdíl jsem nepoznal. Nejsme ale degustátor, pouze běžný konzument.

                     
host - 59.171 (?), 3.9.2009 13:43

Vyprdnete se na cukr, misto 4kg cukru dejte 2kg medu.Kvantita bude srovnatelna, ale ta chut a vune nekde uplne jinde.

                     
host - 208.86 (?), 28.9.2020 10:01

2kg na 100l nikdo nepozná, pokud cukr prokvasí. Maximálně by se mohly naředit aromata o těch 20%, na druhou stranu víceprocentní kvas lépe maceruje chuťě ovoce, takže kvalita při rozumném přidání cukru neutrpí.

stačí založit stejný kvas s cukrem a kvas bez cukru, přidat kvasinky, enzym a pak porovnat

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika