Kolik cukru?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 31.1 (?), 29.6.2009 20:59
Mám ještě poslední dotaz. Nevíte někdo jak dlouho trvá kvašení třešní v sudu než se dají odvézt do pálenice? A jak poznám, že už je ta vhodná doba? Děkuji za odpovědi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.19 (?), 1.7.2009 15:46
Cukr mění vlastnosti pálenky? Jak? Sacharoza (cukr) není umělé sladidlo je to vykrystalizovaná štáva z řepy cukrovky takže přírodní produkt, vhodné je použít surový nebělený cukr.Cukr v ovoci jsou molekuly fruktózy a glukozy, sacharoza je tvořena také glukozou a fruktozou. Zakon přislazování nedovoluje (dodatečná daň) je jen otázka jestli přisladit a zvýšit výtěžnost, ale je to na každém. Každopádně pokud není v kvasu na začátku cukr jakýkoli na konci nebude alkohol. Nesmí se to s cukrem přehnat nad určitou hranici cukernatosti kvasinky nekvasí.(konzervace cukrem) Nikomu nic nevnucuji - můj názor.M.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.19 (?), 1.7.2009 23:14
Já když si osladím čaj řepným cukrem, tak marně hledám náznak chuti po řepě :o). Je jasný, že chuť pálence dodává zralé ovoce, ale nemysím, že cca 2 kg cukru na 100 l kvasu změní senzorické vlastnosti pálenky. M.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.19 (?), 2.7.2009 21:57
Zvýší se množství alkoholu. A pokud je ovoce zralé, vlastnosti pálenky se nezhorší. Rozdíl vidím asi takový jako když použijeme na kvas 2 odrůdy jednu s větší cukenatostí a druhou s nižší cukernatostí.Cukr se kvašením přemění na alkohol a oxid uhličitý, senzorické vlastnosti dodá druh ovoce. M.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|