Jakou třešeň

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 61.6 (?)
4.9.2010 7:08

V obvyklých lokalitách třešně, dozrávající v červenci červivějí všechny. Jestli byly měkké, mohlo jít o přezrálé Kaštanky, z těch tvrdších pak hodně barví Germersdorfská a dne už nepěstovaná Velká černá chrupka. Nebo nějaká místní odrůda, možná i kříženec ptáčnice.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 24.231 (?), 3.9.2010 17:53, zobrazeno: 8634x

Zdravím, rád bych si na zahrádku vysadil třešeň. Moc se nevyznám v odrůdách třešní, tak bych se vás rád zeptal, kterou odrůdu byste mi mohli doporučit. Moc bych stál o určitou odrůdu, ale nevím jak se jmenuje. Pokusím se vám ji popsat. Jako malý jsem chodil na třešně na okraj vesnice na třešňovou alej. Plody tamních třešní nebyly přílíš velké, zato byly růdé až fialové. Jejich šťáva silně barvila ruce do fialova, byly opravdu nejsladší jaké jsem kdy jedl. Dorůstali do výšky okolo 10 metrů. Plody nebyly nikdy červivé, dozrávaly asi první týden v červenci. Ještě bych podotknul, že stromy byly na nechráněném prostranství. Nevíte prosím o jakou třešeň se jedná?? Mám docela velkou zahrádku, takže místo pro mě není problém, popřípadě s jakou odrudou se opyluje. Moc vám děkuji. Honza

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 61.6 (?), 4.9.2010 7:08

V obvyklých lokalitách třešně, dozrávající v červenci červivějí všechny. Jestli byly měkké, mohlo jít o přezrálé Kaštanky, z těch tvrdších pak hodně barví Germersdorfská a dne už nepěstovaná Velká černá chrupka. Nebo nějaká místní odrůda, možná i kříženec ptáčnice.

host - 92.61 (?), 15.12.2010 23:31

O ktorú čerešňu nemá záujem ani červík, o tú by som nestál. Asi nebude mať valnú chuť. Červík najlepšie vie, čo je dobré.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 16.12.2010 10:39

Takový gurmán zase červík není. Ale ve skorých odrůdách by larva vrtule nestačila dospět.

host - 166.45 (?), 16.12.2010 15:00

Jako dítě si na tuto třešeň pamatuji, říkali jsme jí "černice", což bude zřejmě místní název (kyjovsko). V plné zralosti byla až černá a nikdy nebyla červivá. Nedozrálá byla hořká.     I.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz