Zpracování kořeninové papriky



host - 187.114 (?)
8.9.2009 9:51

Já si domácí papriku nemohu vanachválit, guláš je z ní mnohem výraznější, než z kupované. A i barva se mi nezdá nijak bledá. Papričky suším v sušičče a melu v nádobě s noži, která je součástí některých ponorných mixérů. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 82.202 (?), 6.10.2008 17:47, zobrazeno: 16777x

Zdravím,

má někdo zkušenosti se zpracováním kořeninové papriky? Jak ji sušíte, v čem ji melete a jestli dáváte do ní nejaké přísady...

Já ji hned po sběru (sbírám jenom dozrálé, tmavěčervené) očistím od jaderníku, sušim na sítech v malé horkovzdušné sušičce a pak melu v tříštivém kávomlýnku.  Volné sušení na vzduchu se mi neosvědčilo, protože začala zevnitř plesnít. Kávomlýnek je malý a je to docela náročné na čas.  Moje paprika nikdy tak nebarví jako z obchodu, dost vlhne a hrudkaví.

Norbert

   
host - 44.166 (?), 3.7.2009 12:11

Domácí mletá paprika nebude mít nikdy takovou barvu, jak kupovaná, Vy nepřibarvujete, používáte rozhodně hodnotnější papriku, než z obchodu.

      
host - 187.114 (?), 8.9.2009 9:51

Já si domácí papriku nemohu vanachválit, guláš je z ní mnohem výraznější, než z kupované. A i barva se mi nezdá nijak bledá. Papričky suším v sušičče a melu v nádobě s noži, která je součástí některých ponorných mixérů. 

         
host - 252.191 (?), 8.9.2009 23:45
ano souhlasim stim... domaci nasusena paprika je lepsi nez kupovana.. ano barva neni tak cervena... papriku susim v susicce na ovoce a pak ty ususena kolecka dam do sklenicek a uzavru... a kdyz chci zrovna gulas nebo tak nejak.. tak tesne pred varenim si ji podrtim nebo rozemleju v mixeru... a mam vice vune... nez to predem rozmixuji... žanet
            
host - 166.45 (?), 9.9.2009 9:31

Nevím jakou používáte papriku. Já Karkulku (má tvar kozích rohů a roste špičkami vzhůru), která po usušení a namletí na tříštivém kafemlýnku perfektně barví, rozhodně víc než kupovaná.    I.

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?), 9.9.2009 9:35

Taky si myslím. Papriku nepěstuju, ale vozí mi ji kamarád ze Slovenska. Je hruběji namletá, ale barva i chuť jsou fakt lepší.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika