Ja si v auguste nasuším veľké množstvo posolených a mierne ocukrených paradajok, uskladním v mrazničke v mikroténových sáčkoch a celú zimu nakladám podľa potreby: Do veľkého hrnca dám variť čistú vodu, vložím veľké sito na cestoviny tak, aby nebolo ponorené, nasypem paradajky a prikryté naparím asi 5 min.Po zmäknutí ešte teplé nakladám do šrubovacích fliaš striedavo paradajky, cesnak na plátky, malé množstvo rozmarínu, veľa bazalky, čili papričky, občas nakvapkám balzamico a zalejem olivovým olejom, zašrubujem a dám do chladničky. Sú výborné, robím tak celé roky, ešte sa mi nepokazil ani jeden pohár, mrazené aj naložené mi vydržia až do novej úrody, keď ich nezjeme skôr. Bylinky môžu byť aj iné, saturejka tymián, ale bazalka je základ, musí byť veľa. Bylinky môžu byť čerstvé, aj sušené.
Sušené paradajky sú ochutené soľou a cukrom, preto ich nemáčam. len naparujem.
vyskúšajte, dobrú chuť Emília.