Řepný sirup - řepný sirob



                     
host - 248.86 (?) 
17.11.2011 8:37

Ještě jedna věc.  Poprvé jsme vařili před 14 dny.  VZhledem k tomu,  že to byla premiera, dělali jsme pár chyb.  Teď přes víkend budu dělat druhou várku.  Díkyk tomu, že máme zkušenosti, tak odhaduji, že čas zkrátíme cca o 1/3.  Chce to cedit a lisovat řepu až v okamžiku, kdy řepa zhnědne.  Získá lehce karamelovou barvu.  Jinak nám sirup voní a chutná. A není to o tom, že jím chceme nahradit cukr. Vařím v kotli, kam se mi vejde cca 45 litrů suroviny.

  
                     
risulka - (5) - 26.69 (?), 19.8.2012 21:47

Dobrý den, můžete prosím připojit recept na Vánoční buchtičky s jablky, mákem a perníkem. Děkuji.

                     
host - 160.242 (?), 14.9.2012 8:46

Vánoční buchty, tak jak je děláme my:

zaděláne na normální kynuté buchty s makovou náplní (rozemletý mák, rozinky povařit v mléce- pozor stále míchat, po té přidat dle chuti rum, cukr), buchty upéci a ještě teplé máčet celé v ohřátem řepném sirobu a poté obalovat ve strouhaném perníku (nejlepší rumové perníčky) a pak buchty už jen jíst (raději něco uschovat na slavnostní Štědrovečerní stůl), protože mizí velmi rychlesmiley

Květa L.

                     
host - 100.161 (?), 29.10.2012 14:45

Dobrý den, recept mě zaujal, ale kde se vám ztratila jablíčka? Nebo se smíchají s mákem? Děkuji za odpověď, úplně se mi sbíhají sliny...

Jana

                     
host - 194.210 (?), 13.11.2016 17:34

Sirob si doma vyrábím a mám z něho vždycky velkou radost, když jej v kuchyni prakticky zužitkovávám třeba na různé sladké kaše, ale dokonce i na zelníky. Využití je nekonečné, takže kdo nezkusil, neměl by váhat.

                     
host - 128.252 (?), 4.11.2012 11:00

Můj přítel miluje zelníky. A prý mu je jeho babička polévala sirobem. Nedovedu si tuto kombinaci dost dobře představit. Ale proč ne. Vařit se se sirobem nechci, bydlím v paneláku a asi by sousedi nebyli rádi smiley. Vím jak,,voní " cukrovar. Kouknu se do nějakých zdravých potrain či na farmářské trhy. A třeba to taky někdy ochutnám...

                     
host - 166.201 (?), 11.2.2013 21:33

My to jíme s kynutou bramborovou buchtou. Ano, ta kombinace zní šíleně ale kdo okusil, ten si šmakoval, doporučuji vyzkoušet!

                     
host - 135.4 (?), 18.8.2017 10:35

cukr je chemikalie, kdežto sirob je výluh ze zeleniny a jako takový je daleko zdravější. Je to jako byste srovnávala cukr a med.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 18.8.2017 15:37

Je to jako byste srovnávala cukr a med.

To je pravda. Ovšem vzhledem k technologii výroby sirobu je to jako kdybyste srovnávala cukr a povařený med. Jejich nutriční hodnota je prakticky totožná.
   Příchuť sirobu některým pamětníkům evokuje doby, kdy byl cukr nedostatkový a oni mladí.. Podobně nostalgická je vůně doma vařeného mýdla či pražené cikorky. Já v tom velký smysl taky nevidím.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika