Velká červenofialová ryngle
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 28.3.2009 22:06
Tak jsem se proklikala až k Viktorii - ta 2.fotka odpovídá. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 29.3.2009 16:23
Děkuji za odpověď pane Jelínku. Budu Vám věřit, neboť tuto vzpomínku na dětství zatím tak marně sháním po okolí, že už jsem z toho blázen.
Můžete mi prosím poradit, kde bych ji sehnal? Vašek.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 29.3.2009 23:09
Našla jsem další fotky Victorie na "garten, fotogalerie prunus domestica", a na "ovoce-zelenina, atlas rostlin" píšou: plně samosprašná, dobrý opylovač, velké vejčité plody - žluté s nachovým odstínem, žlatožlutá dužina. Zdraví Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 29.3.2009 23:48
Moc děkuji, jen mi tedy potvrzujete, že tip na Victorii bude ten správný.
Teď ji ještě dokázat sehnat .
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 30.3.2009 13:47
No, to jsem se Vám právě po ní dívala... Byla jsem asi na třech vyhledávačích, ale českou nabídku k prodeji jsem nenašla, je např.anglicky psané - ale tam ji nabízejí... Docela by mě zajímalo, jestli ji seženete. Ještě také "jukka, s.r.o." nabízí nějakou obrovitou novinku (podle fotky do celé dlaně), ale to je nějaká nová odrůda. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 30.3.2009 14:21
Budu ji shánět, co mi budou síly stačit.Dám vědět.Ta chuť je prostě nezapomenutelná. Vašek.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 30.3.2009 14:30
Děkuji pane Vysloužile, asi to vybarvení mohlo záviset na kvalitě půdy a stanovišti. Já si ji pamatuji naprosto přesně ( jak už jsem psal výše) takovou, jaká je k nalezení (po chvilce listování podle abecedy) v odkazu, který sem dal 20.8.2007 ve 22.06 hodin pan Jelínek.Odkaz je původně na odrůdu Denbigh v anglickém katalogu a je škoda, že sem neumím dát přesný odkaz na stránku zobrazující přímo Victorii. Byla by šance, že by se na ni koukla řada lidí, kteří ten odkaz hledat zpětně nebudou a třeba by někdo poznal a poradil, kde koupit stromek.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|