Vaše zkušenosti - Pražákovi Droždín u Olomouce?

host - 231.220 (?)
3.11.2011 9:40

I já se považuji za upřímného a solidního zákazníka. Nebo tím myslíte pouze ty, kteří si dovolí pouze chválit? Myslím, že o solidnosti či upřímnosti výše přispívajících zákazníků nemusíme pohybovat -  jen proto, že si dovolili říct svůj názor. Nejsme opravdu všichni neschopní, kteří neumí zasadit stromek /a i přesto nemusíme být se vším spokojeni/.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 29.10.2011 10:50

Určitě nemohu říci, že mám s droždínským zahradnictvím samé špatné zkušenosti, sortiment mají široký jako málokdo. Jednou jsem u nich koupil Granatinu a vyrostl z něj hořký parkový jeřáb (nešlo o výhon z podnože, korunka byla zapěstovaná). To se může stát, za to prodavač nemůže, chyboval zřejmě velkododavatel. Pak jsem tam ale taky koupil dvě slivoně - Empress a Grossa.  Až po letech jsem zjistil že jde o jednu a tutéž odrůdu.  A to by prodejce měl vědět.

host - 71.142 (?), 13.11.2011 15:29

Granatinu jsem měl na zahradě a je to jeřebina většího vzrůstu jako normální jeřáb akorád ma listy tvarem podobné hlohu a plody jsou nafialovělé barvy a nahořklé chuti po hlohu (jeřáb x hloh). Abych řekl pravdu o odrůdě Grossa jsem nikde ještě neslyšel a nikde neviděl.  Může to být synonimum odrudy Empress nebo její mutace. Máte pravdu, že by prodejce měl být informován a atˇ Vám popíše odrůdu " Grossa".

sadař

host - 160.107 (?), 13.11.2011 18:31
Pokiaľ má Granatina nahorklé plody, nebude to po hlohu, lebo ten má mierne sladké plody, ale po obyčajnej planej jarabine, ktorá má svieravo- kyslasto- horké plody. Paľo

host - 153.51 (?), 1.4.2013 19:56

Pana Pražáka znám osobně, byly doby kdy jsem u něj i nakupoval v jeho zcela zastíněném zahradě v Olomouci.Výběr má fantastický a ceny vysoké. Jezdí i po různých trzích, manželka mě chtěla udělat radost a v Litoměřicích od něj koupila černou moruši, maličký proutek za 600!!! kč a to tam měl prý ještě jednou malinko větší za 1 100!!!kč, prý...

Z černé moruše byla nakonec moruše bílá, s manželkou jsme se ještě kvůli tomu skoro pohádali. Ale nechme to být, stalo se. A Pražáka od těch dob míjím např. v Litoměřicích, jak "tulák krajinu" a kšefty s ním rád přenechám jiným. Třeba budete mít větší štěstí, neb já nejsem tak bohat, abych kupoval do Pražáka. A adrenalin, co z toho vlastně vyroste, to také nemusím,   zdraví zahradníky zahradník Přemek

host - 212.187 (?), 20.4.2012 13:23

Pane Vysloužile, já mám stejnou zkušenost s granatinou ale od p. Peška z Bojkovic, není to náhodou tím, že mičurinův kříženec je opravdu hnusný?

Jinak z Droždína mi známá přivezla tomel rossijanku a ta mi už podruhé vymrzla až k zemi při cca -18°C. Všichni mi tvrdí, že to není rossijanka ale čistý kaki. Tak nevím!?!

host - 231.220 (?), 3.11.2011 9:40

I já se považuji za upřímného a solidního zákazníka. Nebo tím myslíte pouze ty, kteří si dovolí pouze chválit? Myslím, že o solidnosti či upřímnosti výše přispívajících zákazníků nemusíme pohybovat -  jen proto, že si dovolili říct svůj názor. Nejsme opravdu všichni neschopní, kteří neumí zasadit stromek /a i přesto nemusíme být se vším spokojeni/.

host - 71.142 (?), 13.11.2011 16:30

Tento článek se netýká Pražákových !!        

Upřímny zakazník je takový, který přizná sve chyby a sdělí je. Kolikrát sleduji jak lidé u sveho zahradníka nakupují ovocné stromky a můžu říct, že to berou hodně na lehkou váhu. Je jim kolikrát jedno v jaké kvalitě jsou kořeny a kminek s korunkou. Byl jsem i několikrát přímým svědkem jak si chtěli koupit i zmrzlý a nebo suchý stomek a až jsem je potom varoval tak si toho teprve všimli.Ruku na srdce.Kolik lidí sadí stromky lesáckým způsobem - nacpou stromek do malé jamky a kolikrat ho ani nezalejí a na jaře neosřihají a nechají zarůst plevelem a nebo poškodí strunovkami a pak se diví jak jim to roste. Ja to vidim, protože chodím stříhat ovocné stromy po zahrádkách. Vždy se napřed vymlouvali na prodejce co jim to prodal za krkošku a když jsem s nimi začal probírat jejich postupy od nakupu až po součanost tak jsme se nestačili divit. Budete se asi divit, ale stromek vždy prozradí jak se k němu chováte. Znam i lidi co střikali mšice roundopem, protože si nepopsali sklenku do, ktere si to rozlili a pak si šli ke mě zeptat co se jim to stalo, že stromek změnil barvu a jestli nevím čím to je.  Nikdy nebudeme se vším spokojeni!!! sadař z Kobeřic

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 13.11.2011 17:13

...jak lidé u sveho zahradníka nakupují ovocné stromky a můžu říct, že to berou hodně na lehkou váhu. Je jim kolikrát jedno v jaké kvalitě jsou kořeny a kminek s korunkou. Byl jsem i několikrát přímým svědkem jak si chtěli koupit i zmrzlý a nebo suchý stomek a až jsem je potom varoval...

Pane sadaři, musíte vycházet z faktu, že zahradník je profesionál a kupující laik. To, co jste právě popsal, není kritika lehkomyslných zákazníků, nýbrž prodejce. Suchý nebo zmrzlý stromek nemá na prodejně co dělat, pokud ano, pak to není slušný zahradník.

sadař z kobeřic - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (60) - 31.199 (?), 20.11.2011 13:14

Dobrý den.  To mate plně pravdu. Tyhle problémy se stávají hlavně na jaře. Podejce stromky u školkaře koupil za své naklady a samozřejmě je chce do jara ziskat zpátky a jěště něco vydělat. Někteří prodejci kontejnerují neprodané stromky do květináču a prodávají je cele leto. Sice je to dažší, ale doporučuji to všem, kteří nepoznají jestli je stromek vpořádku. Tak uvidí jak stromek roste a některé dokonce mají i plody. Vřele tak doporučuji nakupovat broskvoně, meruňky, ořešáky a třešně. Ja sám jsem tak nakoupil několik stromku, protože se mi tak nechtělo čekat na podzim a čekat další rok než se stromek zakoření. Hlavně teto služby využívam, když přijdu o stromek díky hryzcům nebo mrazu. Stromky by měli lidé kupovat stejným způsobem jak, když by si šli koupit nové auto.

sadař z kobeřic

Nocenka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 240.66 (?), 23.11.2011 14:42

Tak my jsme kupovali na podzim mandloně a byli jsme celkem spokojení. Stromky nám sice byly přineseny, ale měly předtištěné visačky a byly hezké. Také jsme byli poměrně podrobně informováni o případných rizicích podzimní výsadby a byla nám doporučena péče o stromek. Organizace prodeje je možná trošičku chaotičtější a nějakou chvíli jsme museli čekat - ale třeba s chaosem a třičtvrtě hodinou čekání jako v Bojkovicích se to nedá srovnat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika