Topking
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?) 15.5.2013 10:41
Vy vždy pane Miloši vytáhnete od někud odrůdu, kterou né každý má, a co my pak máme dělat-no?Jako zrovna v případě Top 2000,v minulosti to byla Tuleu Grass, která jde za Vámi, kterou jsme si pak houfně kupovali, a někteří jako paní Lída ji dokonce dali přednost před Gabrovskou.
Jenže když se podíváte do databáze na Top 2000,tak se tam o bujném růstu moc nepíše, spíše vůbec.Takže buď je tam zase chyba, což je běžné, nebo ji pěstujete na bujnějším myrobalánu, a v koruně máte naštěpovanou pomalejší odrůdu myrobalánu.Jak je to?
Asi nikdo mi nedokáže upřesnit moji dedukci, že by ten Italian Plum, která je rodičem Topkingu, byla ve skutečnosti Vlaška?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.140 (?), 12.9.2012 15:47
No, vzhledem k tomu, co mi sdělila jistá výzkumná kapacita z Ruzyně, tak by při infekci Joja mělo dojít k odumření minimálně zasažených větví (hypersenzitivita). já mám ale Topking na Joju zdravý´(minulý týden jsem to oklepal na slivovici:-)), jinak Jojo bych jako podnož nepoužil, byla to otázka místa, ale Toking na tom plodí výborně a na St junien rovněž (asi 7 letý strom). Jinak Jojo nepreferuji, hlavně kvůli chuti a odlučitelnosti. david
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.42 (?), 13.5.2013 19:28
Topking
Můj názor je že v mých podmínkách z topů nejlepší je Toptaste(Domácí velkoplodá x Valor). Přiznám se že mi zůstala jen jedna- než jsem zajistil proti okusu- tak mě zajíci spolu s čínskou meruňkou Zvan zuo hong udělali čistku. Jinak pokud byste věděl o staré velmi ranné pološvestce-název asi Anynka- dejte prosím vědět. Je to výborný opylovač a každoročně bohatá úroda. Dík.
Wendy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.42 (?), 13.5.2013 21:09
Topking
Neznám, ale rád bych zkusil.
Wendy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.42 (?), 13.5.2013 21:21
Topking
Omlouvám se pan Miloš Vysloužil. Hledal jsem všude Top 2000, ale nemohl jsem ji nalézt, a tak jsem si skoro už myslel, že je to bouda. Nicméně jsem zavolal jednomu pacientovi z UKZUS, a bylo mé sklerotické osobě sděleno, že Top 2000 existuje a je dobrý.
Wendy
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 15.5.2013 10:41
Vy vždy pane Miloši vytáhnete od někud odrůdu, kterou né každý má, a co my pak máme dělat-no?Jako zrovna v případě Top 2000,v minulosti to byla Tuleu Grass, která jde za Vámi, kterou jsme si pak houfně kupovali, a někteří jako paní Lída ji dokonce dali přednost před Gabrovskou.
Jenže když se podíváte do databáze na Top 2000,tak se tam o bujném růstu moc nepíše, spíše vůbec.Takže buď je tam zase chyba, což je běžné, nebo ji pěstujete na bujnějším myrobalánu, a v koruně máte naštěpovanou pomalejší odrůdu myrobalánu.Jak je to?
Asi nikdo mi nedokáže upřesnit moji dedukci, že by ten Italian Plum, která je rodičem Topkingu, byla ve skutečnosti Vlaška?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|