Tak jaká?

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 113.121 (?)
8.10.2008 22:28

Já to pane Vysloužile vím, ale vadí mi, že tohle označení takto prezentuje zrovna Školní statek, tedy řeklo by se odborníci kteří tak matou laiky nebo začínající zahrádkáře. Nicméně nebudu malicherný, znalý si to přebere. Spíš se snažím rozlousknout ony tři rozdílné názvy slív, ale protože se k tomu nikdo nevyjadřuje, přikláním se spíš k názoru předchozího přispívatele. také s tím mám bohaté zkušenosti při koupi stromků.  Pravda, jsou na světě horší věci...           Zdravím

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 113.121 (?), 30.4.2008 18:22, zobrazeno: 5350x

Hezký podvečer,
asi týden něco hledám a jsem na rozpacích. V pomologii jasně Wangenheimova pološvestka, různě na netu ale vidím Wangheimova švestka nebo pološvestka a také Wagenheimova švestka nebo pološvestka a docela mě zarazila nabídka školního statku Opava - podnože jablek - EM, M a názvy např. hrušní - Boscová atd. Také sice zkráceně říkám "Pavlovická" a ne Velkopavlovická, ale...

host - 143.205 (?), 8.10.2008 9:34

Wangenheimova je určitě správně,  mám pomologii po dědečkovi.

Dnešní zběsilá doba dělá zběsilé věci a lidé si zkracují kde co.   Možná i svůj vlastní život. JITa

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 85.27 (?), 8.10.2008 13:59

Někteří i prodlužují......
Jinak, typové podnože jabloní se dřív označovaly EM - první písmena šlechtitelské stanice (East Maling, nebo tak nějak), později se to zkrátilo na pouhé M.

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 113.121 (?), 8.10.2008 22:28

Já to pane Vysloužile vím, ale vadí mi, že tohle označení takto prezentuje zrovna Školní statek, tedy řeklo by se odborníci kteří tak matou laiky nebo začínající zahrádkáře. Nicméně nebudu malicherný, znalý si to přebere. Spíš se snažím rozlousknout ony tři rozdílné názvy slív, ale protože se k tomu nikdo nevyjadřuje, přikláním se spíš k názoru předchozího přispívatele. také s tím mám bohaté zkušenosti při koupi stromků.  Pravda, jsou na světě horší věci...           Zdravím

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz