Stromky v kontejneru

host - 182.227 (?)
3.11.2016 21:38

Na Kalabousku jsem byl několikrát, ale je fakt, že snad patnáct let jsem tam už nebyl. Ale ke Starklovi (Praskac) do Tullnu, což je stejná firma, jezdím pravidelně několikrát ročně. Vždy se tam dá najít nějaká nová skalnička nebo trvalka. Jeho nabídku tedy znám. P

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Karel Sechovec - (39) - 211.199 (?), 3.11.2016 15:45

Při objednávce ze zahradnictví NAZAZVORCE se dozvíte o druhu toto...

Jabloň Diamant

Záruka CENA JE KONEČNÁ
Dostupnost DOSTUPNÉ
Cena 149 Kč vč. DPH
KOUPIT Počet kusů 
1
Jabloň Diamant
Popis zboží
Jabloň Diamant. ZIMNÍ odrůda. Odolná chorobám. Bohatá sklizeň. Skladovatelnost do března. Červené.

Jabloň Discovery

Dostupnost DOSTUPNÉ
Cena 149 Kč vč. DPH
KOUPIT Počet kusů 
1
Jabloň Discovery
Popis zboží
Letní odrůda. Odolná ke strupovitosti. Atraktivní vzhled plodů a velmi dobrá chuť.

Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 3.11.2016 16:40

Se stromky v kontejneru mám podobné zkušenosti jako pan Mikeš, znovu bych si je už nepořizoval.

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 26.5 (?), 3.11.2016 20:41

Mě jenom štve, že člověk objedná prostokořený stromek a místo, aby sdělili, že prostě prostokořený nemají, tak vytáhnou kontejnerovaný ležák-koště, oklepou trochu zeminy a prodají ho jako prostokořený. 

Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 3.11.2016 20:54

Tihle kontejnérování "mrzáci" živořící v 3-5 litrech zeminy většinou zaschnou nebo zbabčí už v tom květináči, gort stromky od Starkla, ty jsou suché na tabák ať jsou prostokořenné nebo kontejnérovanécrying!

host - 182.227 (?), 3.11.2016 21:27

U stromku v kontejneru je mimo jiné dost velký problém korunka. Když je zastřižená dobře, stromek vypadá většinou jako mrzáček a je neprodejný. Když se upraví do prodejního stavu, další pěstování (korunky) je složitější. Takže jak jsem už psal. Je vždy lepší koupit dobře založený stromek prostokořenný než stromek v kontejneru. P

host - 50.172 (?), 3.11.2016 19:03

No asi to zákazníkům nevadí. Na popis a fotku se podívají jinde a zde je o korunu nižší cena.

Karel Sechovec - (39) - 211.199 (?), 3.11.2016 21:28

Vidím, že by bylo dobré kdyby "zahradníci"z větší vzdálenosti udělali nějakou exkurzi do zahradnictví na KALABOUSKU, protože nikdo z připomínajících tam nikdy nebyl a mluví pouze ze zášti...

Já osobně tam jezdím mimo výstavy a nahlášené akce protože tu dobu je tam hlava na hlavě a tisícové nákupy v každém koši, proč asi, protože ty rostliny nestojí za nic :-)

host - 182.227 (?), 3.11.2016 21:38

Na Kalabousku jsem byl několikrát, ale je fakt, že snad patnáct let jsem tam už nebyl. Ale ke Starklovi (Praskac) do Tullnu, což je stejná firma, jezdím pravidelně několikrát ročně. Vždy se tam dá najít nějaká nová skalnička nebo trvalka. Jeho nabídku tedy znám. P

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 3.11.2016 22:19

by bylo dobré kdyby "zahradníci"z větší vzdálenosti udělali nějakou exkurzi do zahradnictví na KALABOUSKU, protože nikdo z připomínajících tam nikdy nebyl a mluví pouze ze zášti...

To opravdu není zášť Nezlobte se,  málokdo má chuť trávit volný čas ježděním do Kalabousku (u mě by to představovalo 320 km) aby zjistil, že stromky jsou opatřeny cedulkou. Pokud prodejce provozuje e-shop, měl by uvádět informace, které zákazník potřebuje, nejen na visačce, ale i na stránkách. Slova, že ovoce chutná dětem a hodí se na džem, si může odpusrtit. Že podnože neuvádí ani Zázvorka, není omluva.
    V tomto musím pochválit Kubáčka, že údaje o podnožích uvádí. Navíc nabízí některé z odrůd ve více tvarech a na různých podnožích, což je logicky odstupňované i cenově.

Karel Sechovec - (39) - 211.16 (?), 4.11.2016 9:49

Podnož je jeden z nejdůležitějších údajů na štítku a divím se, že i okolní staří zakrádkáři toto nevědí a spokojí se s konstatováním špičák, zákrsek, čtvrtkmen, polokmen... Kdyby to bylo seriozně dané tak ve školce zvolí dle vzrůstnosti podnože i příslušný tvar, ale to se NIKDY nestane protože každý rok si školka klidně zapěstuje vyšší tvar a řekne větší cenu...

Já nakupuji v ovocné školce Šťastných již roky a nemám se štítky na stromcích žádné problémy což je i na jejich e-shopu, ale při osobní návštěvě se najdou stromky které nejsou množené ve větším množství a tak je ani neuváději v nabídce.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz