Stromky v kontejneru
|
|
|
|
|
|
|
|
kema83 - Stříbrný Zahrádkář (174) - 200.133 (?), 27.10.2016 19:41, zobrazeno: 15829x
Dobrý večer, chtěl bych se dovědět víc o kontejnerovaných stromech, které jsou nabízené v zahradnictvích. Zajímalo by mě jak se pěstují. To se už jako podnož pěstuje v kontejneru, pak se naočkuje a nakonec prodá a to pořád v kontejneru? Nebo je tam jiný postup? Jen jsem o tom přemýšlel, jak to vlastně dělají :-)
Děkuji za odpověď :-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.32 (?), 27.10.2016 20:25
Raději to nechtějte ani vědět, je to obchodní tahák na příležitostné zákazníky.
Jednoleté výpěstky - špičáky, které se neprodají na podzim a ani na jaro se založí do "kontejneru " a tam se dále dopěstují. Po nějaké době je koupí zákazník, který potřebuje stromek tzv. ihned. např. realizační zahradní firmy atd.
Tuto skutečnost jsem viděl i u neprodaných ov. výpěstků s korunkou (dvouletých).
Vesměs se jedná o odrůdy, o které je malý zájem.
|
|
|
|
|
|
|
Karel Sechovec - (39) - 211.199 (?), 3.11.2016 9:28
Před týdnem jsem u STÁRKLA kupoval jednu blumu a byla v kontejneru, také tam prvně letos bylo kontejnerovaných spousty jabloní a přitom cena 150 korun jako jinde prostokořenné.Myslím, že to je velká výhoda jak pro prodejce tak pro nás.My zákazníci nemusíme spěchat se zasazením a doba je tím libovolná, no a prodejce nemusí nic uklízet a sázet do země
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 3.11.2016 9:45
Dobrá prostokořenná sadba je určitě lepší, než většina stromků v kontejneru. P
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 67.66 (?), 3.11.2016 10:13
Nevím, kde jste na to přišel, pane Stechovec. V nabídce S. jsou nejlevnější prostokořené stromky za 195 Kč, sortiment úzký. Dozvíme se, že plody jsou šťavnaté, sladké a křupavé, ale o použitých podnožích ani slovo.
Objednat si stromek, aniž bych věděl, doroste-li do dvou nebo do deseti metrů, může být dobrodružné, ale výhodu pro nás v tom rozhodně nespatřuji.
|
|
|
|
|
|
|
Karel Sechovec - (39) - 211.199 (?), 3.11.2016 11:32
Pane Vysloužil, máme Vás všichni za místního "nejlepšího"...ale v tomto nemáte pravdu, můžete se tam dojet podívat, nejsem žádný propagátor Stárkla nebo někoho jiného ale cedulky má všude.Bydlím 30 km od S.a jsem tam několikrát za rok. Jediné je pravdou, že takový sortiment nemá jako když se dojede třeba ke ŠŤASTNýM.Já mám rád, když stromek vidím a hlavně když je u něho štítek s použitou podnoží, což někteří prodejci u jabloní v nabídce nemají a na dotazy po mailu nereagují i když se pyšní Bohdalkou...
P.S.p.Vysloužil zrovna u Vás bych tedy nečekal, že budete čekat na popisek u jednotlivých druhů jabloní :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karel Sechovec - (39) - 211.199 (?), 3.11.2016 13:59
Ano z toho bych měl strach při objednávání stromku na podnoži kterou chci, zkrátka prodejce napíše co zrovna potřebuji a zabalí mi to.Pak čekám několik let a když vidím, že to má metrové přírůstky, nebo piďi přírůstky, znervózním.
Já jsem právě koupil kontejnerovanou zelenou renklodu protože na ní žena vzpomíná jaká byla dobrá a nikde nebyla k mání, jen samé"to je podobné"dneska jsem jí vyndal a zasadil, kdyby se mi chtělo stromek vyndat ze země, vyfotil bych bal, no nádhera, spousty vlásečnicových kořínků a lehce šla vyndat, jsem spokojený.Nakonec neni problém u toho S.si stromek vytáhnout z květináče a podívat na prokořenění.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|