Strihani svestky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host, 10.8.2004 15:30, zobrazeno: 62632x
Loni jsem zasadila nove stromky svestek { dva druhy}, potrebuji poradit, kdy a jak srihat nebo jestli vubec strihat. Maji nove a dlouhe vyhonky, nerada bych trhala svestky ve velkych vyskach.
Stejny problem mam s visni. Nove vetve nejsou tak dlouhe, ale nevim, jesli je mam zastrihnout.
Vim, ze se nesmi krizit haluze uprostred, aby byl stromek dost prosvetleny.
Dekuji za radu Zlata
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 119.73 (?), 30.6.2006 14:55
prosím o odpověd na téma stříhání švestek po výsadbě i v době během roku
Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 30.114 (?), 7.7.2006 6:39
Náš stréc Michalík,střéhal všecko dycinky, když šel do sada - řékal, že bez nožic se na zahradů nechodí. Tož střéhejte též.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.132 (?), 24.9.2006 13:17
Tak to je opravdu rada nad zlato....:))) Ale teď vážně....švestka by se měla stříhat na podzim a dle mého určitě méně razantněji než jabloně, u kterých se korunka lehčeji přizpůsobí.....takže raději méně ať pak netvoří dlouhé šlahouny........
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 85.27 (?), 24.9.2006 17:52
Obecně platí, že čím silněji stromek roste, tím méně a později se má řezat. Pokud Vám švestka roste bujně řežte ji jen první 2-3 roky po výsadbě, zazelena nebo v době květu a zkracujte méně, spíš odřízněte celou větev, je li stromek hustý. Švestka určitě růst časem sama zpomalí. Na podzim se švestka neřeže, rány v zimě namrznou nezahojí se a strom bude trpět klejotokem
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.22 (?), 14.3.2007 22:25
Tož ogaři kurňa jak. Já nechcu tej mojí trnečce ublížiť a navíc nejni sama a mám strach, že si to mezi sebů řeknů. Jednu ostřihám na podzim a jarní bude závidět a bude chřadnůt, tož mi v tom nedělajte brajgl. Tož na všecky špecialísty - na podzim nebo na jaro?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 231.106 (?), 9.4.2007 21:21
Slivky sa strihajú najvhodnejšie ihneď po zbere úrody. Kto to nestihol, tak teraz nastáva ten pravý čas na strihanie.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.226 (?), 1.4.2008 14:05
Nevim jak ostatni, ale nam bylo poradeno od zahradnika strihat v dobe kvetu, strihame tak uz skoro 8 let a stromy rostou a rostou a plodi a plodi (kdyz zrovna neprijdou prizemni marziky v kvetnu ci obr krupobiti a podobne katastroficke scenare poslednich par let).
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|