Slivon Zurna
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 223.98 (?), 19.10.2007 17:21, zobrazeno: 16461x
Rad bych vyzkousel tuto odrudu, ktera je krizencem myrobalanu a asijske slivone. Nevi nekdo z Vas, kde by se dala sehnat (Praha, okr. Benesov, ci zaslat postou)? Pripadne, ma-li nekdo nejake zkusenosti s jejim pestovanim. Dekuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 102.229 (?), 27.1.2008 19:53
dobrý den, pane Zavřel omylem jsem si smazal Vaší E-mailovou adresu- můžete mi ji poslat měl jsem se připomenout s roubem slivoně Zurna. děkuji.
e-meil victory.ph@centrum .cz
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
HONZAD - Stříbrný Zahrádkář (497) - 89.31 (?), 7.2.2011 21:13
Já mám jen Obilnaju. Vloni jsem sklidil tři plody z mladého stromku. Byly rozhodně lepší než z planých mirobalánů. Byl jsem moc zvědavý, tak jsem nevydržel a utrhl je ale nebyly ještě úprlně vyzrálé. Zurna vypadá velmi atraktivně. Tu bych taky rád někde sehnal, alespoň rouby. Vlastních zkušeností nemaje, tak přidám alespoň to, co praví literatura Pěstujeme slivoňě, Blažek, Kneifl 2005.
Mě by také zajímaly i zkušenosti s pětováním japoňských slivoní.
HONZA
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mittwoch - Stříbrný Zahrádkář (312) - 56.251 (?), 14.8.2011 10:45
Jak dopadly velkoplodé myrobalány letos? Trochu koketuju s myšlenkou jejich budoucího pálení (mají-li více cukru), teda až si je seženu a vyrostou - sám jsem byl vždy proti, ale když už z různých zdrojů slyším, že palíli s obyč myrobalánů u cesty a světe div se, slivka byla dobrá... Navíc tady na horách by se mohly stát každoroční jistotou...
Pokud je jejich chuť opravdu aromatičtější, cukru více a přimíchám k nim i nějakou tu švestičku, nemuselo by to být špatné...
Má někdo zkušenosti? Jak se jeví u pana Zavřela, který je má pravděpodobně nejdelší dobu?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|