Slivoň Hollywod
|
|
 |
 |
host - 166.211 (?) 1.5.2013 10:05
někde jsem četla, že se letorosty nemusí zakracovat??? Poradí někdo, jestli ji mám tvarovat-zakracovat, nebo ji nechat růst, jak sama chce??
Mám Hollywood koupený na podzim, byl to takový jeden hrubý prut, výšky cca 1m a byl v kontaineru. Teď v dubnu pouští nové větvičky z oček, tak nevím, zda mu později tvarovat nějakou korunku, nebo ho nechat, ať si poradí sám??? Velice děkuji za info.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 37.76 (?), 9.8.2012 22:21
Hollywood pěstuji druhým rokem já i má známá. V porovnání s ostatními slivoněmi je velmi životaschopná - musím zkracovat letorosty. Letos (2. rok po výsadbě malého keříku- cca 0,5m) na ní mám 2 krásné plody - chystáme se je ochutnat. Jsou už zralé a opravdu drží a zatím nespadly. Navíc má krásné červené listy - dekorace a opravdový užitek v jednom - ideální strom/keř do zahrady. Jsem z ní nadšená. Např. oproti slivoni Aprimira (viz jiná diskuze) je to nesrovnatelné. Aprimiru co nejdříve přihnojím hnojem a pokud si nedá říct, tak se bude stěhovat za rok ze zahrady.
První rok jsem měla na Hollywoodu trochu mšice, ale letos už s nimi problém nebyl.
Zuzka
|
|
 |
|
 |
 |
|
sneck - Stříbrný Zahrádkář (142) - 195.173 (?), 10.8.2012 11:41
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.211 (?), 1.5.2013 10:05
někde jsem četla, že se letorosty nemusí zakracovat??? Poradí někdo, jestli ji mám tvarovat-zakracovat, nebo ji nechat růst, jak sama chce??
Mám Hollywood koupený na podzim, byl to takový jeden hrubý prut, výšky cca 1m a byl v kontaineru. Teď v dubnu pouští nové větvičky z oček, tak nevím, zda mu později tvarovat nějakou korunku, nebo ho nechat, ať si poradí sám??? Velice děkuji za info.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.16 (?), 12.5.2013 0:08
Myslím, že Hollywood je červenolistý myrobalán. Něco jako Prunus cerasifera ´Nigra´, Mykla ap.
|
|
 |
|
 |
 |
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 179.38 (?), 10.11.2013 17:23
Občas, když najdu na zahradě nové místo, dostanu choutky zaexperimentovat, pak se klepnu přes prsty a zůstávám u osvědčených druhů.Jsme přeci zahradkáři pachticími se za novým zbožím, které bývá z prvu předražené, a pak už ho nikdo nechce.Přesně jako letos mě čertík láká vyzkoušet nové druhy v podobě třeba okrasné slivoně keřovitého růstu, s červenou dužinou, a dekoratívně červenými listy Hollywoodu, a broskvošvestky Melitopolski.Obě by zrály v srpnu.Mohli by jste laskavě doporučit jednu z nich, nebo mě naopak odradit od koupě něčeho, čemu se třeba u nás nedaří, a čeho mohu později litovat???
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.188 (?), 11.11.2013 16:18
Zdravím, před čtyřmi roky jsem zakoupila v Juralu slivoň Hollywod, je to celkem pohledný strom (na jaře růžové květy a tmavočervené listy), bujně rostla i plodila i při u nás nekvalitní půdě (jíl a kámen), proto jsem musela zakracovat letorosty a plody protrhávat. Jenže - velikost plodů o málo větší než špendlíky a nejde od pecky, navíc se tváří zrale, ale musí se jíst až jsou měkké, jinak jsou trpké. Když letos byla obsypaná, nastal problém, co s nimi - zavařovat celé plody? Část jsme snědli, něco jsem zavařila a zbytek jsem manželovi nasypala do bečky ke švestkám, ví bůh, jak to dopadne.. Vzhledem k tomu, že bojujeme s místem, tak jsem ji před měsícem vykopala. Takže - kdo má místo a chce relativně hezký téměř bezúdržbový strom (kromě toho zakracování) a neřeší, co s úrodou, tak doporučuji.
Jana
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.119 (?), 11.11.2013 18:02
Hollywood je okrasná slivoň, Melitopolki je mnohem lepší odrůda. Těžko je to ale Broskošvestka.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |