Vy s tím naděláte štráchy.Níkdy jsem nehledal opylovače k většině ov. stromků.Mám vysazeno pár slivoní, hrušky,jablka, a jiné ov. druhy, však se cizosprašné, i samosprašné vždy opýlily.Nějaký kompatibilní pyl se vždy najde, třeba i od sousedů.
Zdravim vsetkych.Mam doma slivon althanova a zhanam opelovaca.CHcel som kupit slivon zltu ale akurat ju nemali tak mi odporucili slivon ULENA.Zial nikde som sa nedocital ci ozaj opeli althanovu.Poradte ak viete.Dakujem.Miroslav K.
Zdravim, podle popisu, co se mi podařilo nalézt u našich polských sousedů, by se mělo jednat o synonymum pro Oulinskou renklódu. Ta je pak skutečně vedena jako vhodný opylovač pro Althanovu. Petr L.
Vy s tím naděláte štráchy.Níkdy jsem nehledal opylovače k většině ov. stromků.Mám vysazeno pár slivoní, hrušky,jablka, a jiné ov. druhy, však se cizosprašné, i samosprašné vždy opýlily.Nějaký kompatibilní pyl se vždy najde, třeba i od sousedů.
Tak samozřejmě, že neni velký problém se na jaře v době kvetení té Althanovy projít po okolí a podívat se, zda-li nějaká ta další slivoň někde taky nekvete (pokud to tedy zrovna nejsou jen další Althanovy). Souhlasím s tím, že v řadě případů se opravdu nějaká kompatibilní najde. Ovšem má-li tazatel na zahradě volné místo a chce vsadit na jistotu, tak nevidím důvod, proč by kompatibilní druh nevysadil. Petr L.
Jestli Vám Althanova renklóda málo plodí, nemusí to být nutně jen špatným opylením, nýbrž pilatkou. Pokud se nejedná o jedinou, v tu dobu kvetoucí slivoň širokodaleko, zaměřil bych se spíš na postřik po odkvětu.