Rozdíl mezi Ringlí a Blumou

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?)
24.1.2013 9:34

Tak k te prvni blume, drzenou v detskych rukou... tak to je reklama na Valor... pan Petr z Pardubic tady nejake fotky Valoru dal, tak si muzete udelat obrazek sami.Neverte raklamam..je to na prvni pohled lakave, ale tak Valor nevypada.A uz vubec neexistuje nic takoveho jako jablkosvestka...

Co se tyce druheho obrazku... tak ten jsem poprve videl na polskem servru..neco podobneho nasemu aukru.Dokonce jsem tam zavolal a pan mi podal takovou informaci... Jedna se o asijskou svestku, citlivou na mraz, tak jak kazde japonske ci asijske svestky v kvetu jsou.

Z mych zkusenosti jsou prezentovane plody aspon jako 70-80 gramove, ne -li vetsi... skutecnost je takova, ze kdyz dosahnete prumeru kolem 40g, tak na tom budete dobre.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 24.1.2013 9:34

Tak k te prvni blume, drzenou v detskych rukou... tak to je reklama na Valor... pan Petr z Pardubic tady nejake fotky Valoru dal, tak si muzete udelat obrazek sami.Neverte raklamam..je to na prvni pohled lakave, ale tak Valor nevypada.A uz vubec neexistuje nic takoveho jako jablkosvestka...

Co se tyce druheho obrazku... tak ten jsem poprve videl na polskem servru..neco podobneho nasemu aukru.Dokonce jsem tam zavolal a pan mi podal takovou informaci... Jedna se o asijskou svestku, citlivou na mraz, tak jak kazde japonske ci asijske svestky v kvetu jsou.

Z mych zkusenosti jsou prezentovane plody aspon jako 70-80 gramove, ne -li vetsi... skutecnost je takova, ze kdyz dosahnete prumeru kolem 40g, tak na tom budete dobre.

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 24.1.2013 9:43

Tak tady mate odkaz k te druhe fotce...

host - 59.254 (?), 24.1.2013 10:24

Co mě zaujalo (jestli jsem si vše správně přeložil a pochopil), tak daný prodejce (ogrodsfera) má v nabídce roubované ořešáky české provenience za 16ZL (čili asi 100Kč)!? Tomu se mi nechce věřit! Mittw.

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.21 (?), 24.1.2013 11:41

Vyzera to tak ze tie za 15zl su semenace, aspon sa nikde neuvadza podnoz. 

No aj tak si myslim ze ceny su celkovo lepsie ako u nas, sadenice vinica za necele 3e sa mi pozdavaju.

host - 213.119 (?), 24.1.2013 13:46

Ale jaká je to odrůda?!

host - 182.227 (?), 24.1.2013 14:02

Hledal jsem v mojích fotkách a našel jsem jen takovou nepodařenou.Snad časem ještě něco najdu.P

host - 182.227 (?), 24.1.2013 13:21

Některé japonské slivoně jsou opravdu velké i u nás.Althanova, která není malá, je proti nim prcek.Velikostně bych je přirovnal ke středně velké broskvi.Ale jen některé.P

Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?), 24.1.2013 18:25

Dalšie nove kuriozne slivky žraločie zuby, melon slivky, citron slivky.

Žraločie zuby
Žraločie zuby

Melon slivka
Melon slivka

Citron slivka
Citron slivka

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 9.6.2015 16:22

Jestli nejste zapáleným pěstitelem slivoní a chcete blumu, co by chutnala vnoučatům, zvolte nějakou, nejlépe tuzemskou, které se v kraji daří. Taky zvažte, kdy se vnoučata na chatě pohybují, řekl bych o prázdninách, tedy něco, co zraje v červenci a srpnu. No a nakonec spočtěte, jak dlouho ještě vnoučata k Vám budou jezdit a jestli do té doby strom vyroste. Já bych asijskou slivoň Hollywood a velmi náročnou černou ryngli Black Diamond asi nevolil. Sáhnul bych nejspíš k osvědčeným - jako je Zelená renklóda, Oulinská, Wazonova, Washington, Ontario.  

host - 0.146 (?), 9.6.2015 17:11

Dobry den přemyšlím také co vysadit zminované mam ale zdají se mi malé líbí se mi Malvazinka ale brzy opada a moc toho neurodí zvažuji Vicktorie a Hollywood možna že jsem trochu skomolil omlovam se nebo něco podobného aby to bylo větší štavnaté a sladší vyška 300mnm

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz