Roundup - likvidace trávy

host - 30.114 (?)
12.9.2006 20:05

To je nesmysl - jedině s Roundupem mám dobré zkušenosti - je to jako léky originál a pak vyráběné v licenci se stejným složením, ale bez účinku. To mám taky vyzkoušené u léků na vysoký tlak - raději doplácím 400,- kč měsíčně.

Milan

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 12.9.2006 17:54
Roundup je firemní název pro herbicid, jemuž už vypršela licence, takže jej mohou vyrábět  a prodávat pod jiným názvem i další firmy, většinou podstatně (až o 50%!) levněji. Důležitá je účinná látka a tou je u všech glyfosfát. V každém větším obchodě jich mají několik názvů , já používám, tuším, Glyfogan  nebo tak nějak

host - 30.114 (?), 12.9.2006 20:05

To je nesmysl - jedině s Roundupem mám dobré zkušenosti - je to jako léky originál a pak vyráběné v licenci se stejným složením, ale bez účinku. To mám taky vyzkoušené u léků na vysoký tlak - raději doplácím 400,- kč měsíčně.

Milan

host - 131.12 (?), 13.9.2006 18:49

No to je ale nesmysl, tvrdit, že jedině Roundup je originál a že jediný funguje. Já taky používám střídavě ten GLYFOKLASIk a funguje to úplně stejně. Záleží jak moc ho naředíte a co chcete zničit. Například jsem chtěla zničit starý záhon jahod, ovšem nepřežil to jen ten plevel mezi nimi - jahody bují dál. MOJE chyba. ... Jde tedy o vhodnou koncentraci Zkoušela jsem i selektivní herbicid do trávníku zase od jiné firmy a zašel pouze jetel a další plevelíčky- takže výsledek grandiózní.

Takže má pětiletá zkušenost s chemickými hubiteli plevele je, že fungují i jiné přípravky.

Zahradnice

host - 226.97 (?), 27.9.2006 11:32
Jsem odpůrcem chemie v zahradě ale někdy není jiné řešení.
Ví někdo co vlastně takový rondup udělá s půdou ? neznehodnocuje ji ? osbně s tím nemám zkušenost protože takové látky nepoužívám ale zajímalo by mě to.

Marek

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 5.10.2006 10:09
Pokud lze věřit výrobcům,  glyfosfat se rozkládá v kontaktu s půdními bakteriemi na kysličník uhličitý a vodu - tedy zcela neškodné metabolity a že působí pouze na zelené části, jimiž se vstřebá do celé rostliny. Doporučuji se dokonce při postřiku plevelů současně nasít semena kulturní plodiny, která prý bez problémů vyklíčí v pleveluprostém terénu. Já mam ovšem trochu jinou zkušenost , že občas v blízkosti likvidované rostliny (např. potřené štětcem) chátrají i další citlivější rostiny - herbicid se musel částečně přenést kořeny nebo výpary. Snažím se proto bojovat s pleveli jinak - nejlepší je mulčováním.

host - 94.18 (?), 9.11.2006 14:22
S tím Rounupem a cenou. Před časem jsem navštívil takovou blbou zemi, jmenovala se california. No a tam měli v Price Clubu (obdoba našeho Makra) 1 US gallon  (cca 3.8 litru) za 1,25 USD - opakuji 1 dollar a 25 centů. Takže, Ať žijí a vzkvétají naši obchodníci a obchodní řetězce....

host - 30.114 (?), 9.11.2006 19:54

Hurá do Kalifornie na herbicid. Člověče kde žijete??? Já si raději připlatím a koupím si jej na netu na s-bazaru, nebo na Hyperinzerci za těch 520 kč a funguje 100%. To mám vyzkoušené.

Jana Bencalíková

host - 1.29 (?), 11.11.2006 23:01
Ja si taky trochu prisadim protoze v USA dost casto pobyvam. Taky v Kalifornii. Je pravda ze mnohe chemicke pripravky v USA jsou vyrazne levnejsi nez v Evrope (nejen u nas). Presto se mi cena za galon 1.25 USD zda prilis nizka - jestli neslo o naredeny pripravek k okamzitemu pouziti. Oni americane si s nejakym redenim neradi lamou hlavu. Chteji koupit - a pouzit. Ale verim ze i koncentrat muze byt daleko levnejsi nez u nas. Jednou jsem ovsem takove moznosti podlehl a nakoupil jsem (ne Roundup). Dopadlo to ovsem spatne na letisti - scanner chemikalii v kufru bezpecne odhalil. V hale mne potom vyvolavali rohlasem, ostuda, chemikalie zabavena. Takze to radeji nezkousejte, nestoji to za to.

host - 109.11 (?), 1.5.2007 15:15
To jim tam asi zbyl AGENT ORANGE,tak se to jmenovalo a použili to na džungli ve Vietnamu!!!

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 30.11.2006 16:39
Nejpodobnější řetězec našemu Makru, který jsem v Kalifornii navštívil se jmenoval COSTCO. Glyfosfát tam měli, vyšel cca na polovinu naší ceny -dolar stál ovšem tehdy 40 Kč!
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz