Ringle vyrostlá z kořenu od vedle nerodí

host - 8.4 (?)
4.7.2012 6:58
Uběhl rok... ještě víc jsem je prořezal a ejhle, jeden ze dvou stromků vykvetl a má docela hodně plodů. Bez roubování. No, možná to není ryngle. Takových cca 4-5letých stromků jsem na pozemku našel víc. Plodit začal jen jeden. Teď bloumám nad tím, jestli se držet jen prořezání nebo odkopat kořeny a ty trochu odloupat, jak jsem čet' v jiné diskuzi. Aleš
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 248.148 (?), 10.6.2011 8:20, zobrazeno: 5114x
Asi 4 roky staré stromky pořád nekvetou a plody nikde. Vedle mnohem starší sromy plodí. Musejí se ringle roubovat jako jsem slyšel o třešních? Korunu jsem loni drobet prořezal a to nepomohlo. Známý říkal, že stromy jsou asi vyrostlé z kořenů vedle stojících starších ringlí - nějaký problém pro plodnost? Moc tomu nerozumím, jsem spíš na počítače. Děkuji. A.V.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 10.6.2011 11:04

Roubovat se musejí nejen třešně, nýbrž prakticky všechny ovocné stromy. Ryngle jsou až na výjimky štěpovaníé vždy.  Porovnejte velikost, tvar a barvu listů starých stromů a Vašeho 4 letého. Patrně se budou lišit, tedy půjde o pouhou podnož.

host - 248.148 (?), 13.6.2011 16:24

Pane Vysloužile,
děkuji Vám za odpověď. Měl jsem se zeptat dřív.
A.V.

host - 8.4 (?), 4.7.2012 6:58
Uběhl rok... ještě víc jsem je prořezal a ejhle, jeden ze dvou stromků vykvetl a má docela hodně plodů. Bez roubování. No, možná to není ryngle. Takových cca 4-5letých stromků jsem na pozemku našel víc. Plodit začal jen jeden. Teď bloumám nad tím, jestli se držet jen prořezání nebo odkopat kořeny a ty trochu odloupat, jak jsem čet' v jiné diskuzi. Aleš
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz