řez švestek
|
|
|
|
|
|
|
host - 211.181 (?) 1.5.2012 7:50
Posílám tedy obrázek - na některých větvích, které se zdají suché, jsou lístečky jen na koncích a nebo jen někde. A to mě mate. Myslel jsem, že pokud je větev suchá, tak na ní nemůže nic vypučet.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 211.181 (?), 1.5.2012 19:52
Tak jsme ji dnes dořezali do zdravého dřeva, ale jen zčásti. Ovšem, když čtu další váš příspěvek k tomuto dotazu, nevím, zda není lepší ji pokácet a vysadit něco jiného. Myslím, že se na stejné místo nemá vysazovat stejný druh... museli bychom ale počkat, až sýkorky vyvedou mladé, jsou teď v budce...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 211.181 (?), 3.5.2012 13:47
Jistě, že se neurazím... samotné mi to připadalo krutě ofikané... Tak půjde holt holka dolů po sýkorkách...
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.162 (?), 10.7.2012 18:58
Mám stejný problém a když jsem si pročetla všechno v této sekci, tak je to s naší švestkou stejné. Dokonce jsme si všimli, že v poslední době se na té straně, co " hraničí" švestka s jabloní Bohemie objevují suché větévky i na jabloni. Je možné, že by to jabloň od švestky "chytla "? Vzhledem k tomu, že 10 let stará švestka nám dala úrodu jen jednou a navíc je teď postižená tou monilií, tak jsme se rozhodli ji porazit.Jen nevíme, zda po ní lze vysadit zase nějakou švestku nebo pološvestku. Prosíme, poraďte.
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.201 (?), 4.4.2012 12:07
Dobrý den,
já úplně nechci reagovat na dotaz, ale spíše mít dotaz nový. Nejsem zdatný zahradník , ale potřeboval jsem prožezat švestku. Četl jsem různé diskuse na několika portálech, abych se informoval, jak se to dělá a kdy. Již v této diskusi jsem se dočetl, že se to dělá z jara před květen nebo ve květu, tak jsem to udělal. Švestka byla neskutečně hustá, že se tam nedal dát ani žebřík a dost vysoká. Ořezal jsem ji tedy tak, že zůstaly hlavní silné větve a teď mám strach, že to byl nepřiměřený zásah, který ji může ohrozit. Prosím, můžeme mi k tomu někdo poradit? Děkuji moc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.201 (?), 25.4.2012 21:54
Díky za odpověď. Udělal jsem to tedy přesně špatně. Nicméně na jedné hlavní větvi už raší nový výhonek a na jedné větvi zůstala část až do konce, tak to snad strom přežije. Díky moc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|