Haluzky su cele flakate. Krupobitie sme nemali, a vsetko je vyviazane. Tiez si to neviem vysvetlit. Ako som spominal, strom voskami napadnuty nebol. Kontrolujem denne.
PK ivan - (7) - 210.20 (?),14.7.2016 13:14, zobrazeno: 4128x
Dobry den. Vedeli by ste mi prosim poradit, co sa deje s mojou slivkou. Na jar vysadena. Zo zaciatku zacala normalne rast, ale po case svoj rast zastavila. Listy su deformovane, dierkovane a zda sa ze uschynaju. Dakujem za kazdu radu.
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.244 (?),14.7.2016 13:49
Je tam zrejme súčasne viac vecí. Deformáciu (skrútenie) listov spôsobili pravdepodobne vošky. Ďalej sú tam známky klasterosporiózy (dierkovitosť listov). Na jednej fotke by som nevylúčil ani požerky šupináčikmi. Zaráža ma, že na všetkých fotkách kde vidno drevnaté konáriky sú na nich početné rany - nemali Ste tam krupobitie? (alebo je možné nejaké iné mechanické poškodenie?). IH
Haluzky su cele flakate. Krupobitie sme nemali, a vsetko je vyviazane. Tiez si to neviem vysvetlit. Ako som spominal, strom voskami napadnuty nebol. Kontrolujem denne.
Výhon je poškozen hálčivcem višňovým. Je třeba použít akaricid. Já použil Vertimec. Hálčivce jsem si přinesl se stromkem již ze zahradnictví, kde mě prodejce ujišťoval, že se jedná o mechanické poškození.