Priškrtený kmeň

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
3.5.2012 21:58

Pokud nelze zarostlý provaz vytáhnout, nechejte ho tam, kde je. Nic jiného se s ním ostatně dělat nedá. Stromek si vytvoří nové cesty pro cévní svazky.  Cizorodých škodlivých látek ve švestkách není třeba se bát a pokud, tak spíš z ovzduší, pesticidů a kontaminovaných  vod než ze špagátu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 172.149 (?), 3.5.2012 19:14, zobrazeno: 2616x

Dobrý deň,

ako začiatočník som spravil školácku chybu.Špagátom som nedopatrením,,obesil" slivku.Špagát je prerastený kôrou a vyzerá, ako by to bolo miesto štepenia.Dá sa to nejak orezať a vybrať?Alebo to už mám nechať tak.Strom mi normálne rastie a kvitne.Ale skor ma trápi hygienická stránka tohto problému.Ak sa tam ten špagát začne rozkladať nedostanú sa tieto látky aj do sliviek?

Ďakujem

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 3.5.2012 21:58

Pokud nelze zarostlý provaz vytáhnout, nechejte ho tam, kde je. Nic jiného se s ním ostatně dělat nedá. Stromek si vytvoří nové cesty pro cévní svazky.  Cizorodých škodlivých látek ve švestkách není třeba se bát a pokud, tak spíš z ovzduší, pesticidů a kontaminovaných  vod než ze špagátu.

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 10.81 (?), 3.5.2012 22:54

Dobrý deň! Neuviedol ste, z akého materiálu je špagát vyrobený. Pokiaľ to nie je prírodný materiál, nerozloží sa a bude sa časom zarezávať hlbšie a hlbšie. Preto Vám odporúčam ostrým nožíkom, napr. žabkou, zvislým rezom dĺžky cca 2 cm zarezať do kmeňa a preťať špagát. Niekedy stačí zabudnúť povoliť drôtik prichytávajúci konár k drôtu vedenia ovocnej steny a do budúcej jari drôtik tak hlboko vrastie do pletív, že pri manipulácii v čase jarného rezu konárik po takejto "amputácii" odpadne. Občas sa mi to stáva.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz