Pomoc pri určení odrody



host - 172.9 (?)
25.8.2020 15:36

Tak na lekvár a kvas to nieje, ale to v podtatranskej oblasti je celkovo problém. Na konzum za surova sú tiež lepšie slivky, ale napr. na kompót sušenie príp. pečenie je to jedna z najlepších odrôd.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 191.130 (?), 24.8.2020 16:51, zobrazeno: 1669x
Dobrý deň, potreboval by som pomoc určit odrodu slivky, ktorá je na záhrade, ktorú rodičia kúpili na jar. Bola dosť zanedbaná, zahustená tak som ju prestrihal následne pekne zakvitla a má aj peknú úrodu, môj názor je, že by to možno mohla byť čačanska lepotica, niektoré slivky sú už modré avšak ešte kyslé a tvrdé dosť veľké, záhrada je v záhradkárskej osade pri Poprade vo vyške 650mnm avšak južnyy svah celodenné slnko a chránený od studených vetrov od Tatier. Budem rád ak mi niekto pomôže s identifikáciou Marcel

   
host - 191.130 (?), 24.8.2020 16:57
Prikladám ešte ďalšie obrázky

      
JJM - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (65) - 151.59 (?), 25.8.2020 8:09

Myslím, že by to mohla být Čačanska Najbolja.Do vaší polohy dost neštastné, Její chut bude spíš podpruměrná. Vyžaduje lepší polohu. U mě v 360m chut podpruměrná horši je snad jen JOJO.

   
host - 172.9 (?), 25.8.2020 8:27

Lepotica to nebude, tá by už v tejto dobe aj pod tatrami musela byť zrelá. Najlepšie by bolo keby ste jednu odtrhli, položili na dlaň a tak odfotili. Najbolea je chuťovo podpriemerná aj u mňa /210 nm/. 

      
host - 172.9 (?), 25.8.2020 8:29

A bolo by dobré vybrať takú už vyfarbenú, nie zelenú

         
host - 191.130 (?), 25.8.2020 11:05
Tak vybral som také čo spadla keď som zatriasol s konárom ale aj tak bola celkom kyslá
            
host - 191.130 (?), 25.8.2020 11:06
.

               
host - 172.9 (?), 25.8.2020 12:10

No tak toto naozaj vyzerá na čačanskú najboleu...

                  
host - 161.31 (?), 25.8.2020 14:50
Tak veľmi ste ma nepotešili ale vďaka za pomoc
                     
host - 172.9 (?), 25.8.2020 15:36

Tak na lekvár a kvas to nieje, ale to v podtatranskej oblasti je celkovo problém. Na konzum za surova sú tiež lepšie slivky, ale napr. na kompót sušenie príp. pečenie je to jedna z najlepších odrôd.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika