Pestovanie duo ringlót
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 134.38 (?), 2.2.2012 19:43, zobrazeno: 9688x
Kúpil som si v ovocnej škôlke duo strom Oullinskú + Althanovu ringlótu. Obe sú naštepené pri zemi, na jednom podpníku (myrobalán), obe špičiaky. Stromček je teda v tvare písmena "V". Ako postupovať v tomto prípade pri zapestovaní koruniek? Výchovný rez ovládam, ide mi skôr o to, či v tomto prépade má niekto po svojich skúsenostiach nejaké špeciálne "finty". (Aby sim si po pár rokoch nepovedal, že som to mohol spraviť aj lepšie). Napríklad, či zapestovať obe korunky v jednej výške, alebo či konáre jednej odrody smerovať iba na jednu stranu a druhej odrody na druhú (nebudú si prekážať, ale možno bude hroziť riziko rozčesnutia), či po celý čas života stromu mať oba terminály niečím zviazané, aby nedošlo k rozčesnutiu a pod. V podstate budem pestovať strom s dvoma terminálmi, čo sa v teórii moc neodporúča - oba si konkurujú, budú rásť pravdepodobne bujnejšie, môžu sa rozlomiť... Radšej by som privítal klasický strom, ktorý by mal v korunke zaštepenú druhú odrodu, ale také duetá škôlky asi nepredávajú.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 24.183 (?), 4.2.2012 10:13
Před dvěma roky jsem z několika myrob. podnoží udělal dvou nebo trojkmeny - meruňky/švestky/mirabelky. Zatím stromky rostou souměrně, první plody byly minulý rok pouze ze švestkových částí. Doufám, že letos se dočkám kombinované odrůdy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|