Názov odrody - slivka

host - 184.220 (?)
11.4.2013 14:12

Ďakujem vám za odpoveď, zdali sa mi veľmi drobné čo nám vôbec nevadilo, o 10 dní neskôr už boli prezreté a opadané. Naozaj boli zvonku zelené a znútra úplne zrelé a sladké. Škoda tej zlej fotky.Keď pred opadom zožltli, už nám tak nechutili, stratili tú výraznú chuť..

Ďakujem aj za porovnanie odrôd, myslím, že to skúsim zo Zelenou ringlotou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 184.220 (?), 11.4.2013 0:02, zobrazeno: 6263x

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť, či náhodou nedokážete určiť odrodu ringloty, mirabelky,..podľa fotky?

Sú pomerne drobné, na pohľad nič moc, skoro hnednú, ale zachovávajú si tvrdosť, skôr zelené, ako žlté, ale sú veľmi sladké, majú výraznú prenikavú vôňu, chuť a sú neuveriteľne chutné. Nepamätám sa, či sa dali odlupnúť od kôstky a musím povedať, že som jedla veľa druhov ringlót, či bielych sliviek, táto chuťovo bola pre mňa vynimočná. Rada by som si ju zasadila. Ďakujem

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 12.162 (?), 11.4.2013 7:23

Dejte si do vyhledávače "renkloda zelená".

host - 184.220 (?), 11.4.2013 8:11

Ďakujem. To som mala také jednoduché?

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 11.4.2013 11:20

Může to být taky odrůda Wazonova, která zraje později jako ZR, asi koncem srpna, až začátkem září.A v plné zralosti může mít načervenalé líčko.Zelená renglota (ZR) zraje dříve, asi okolo 15.-20.srpna, tak jako Oulinská.Kdy zraje ta vaše?

host - 184.220 (?), 11.4.2013 11:42

Pozrela som dátum fotky, 15.8.- tak by to mohla byť "zelená ringlota"-

ale rastie dole na juhu Slovenska, kde je najteplejšia klíma. Na žiadnej som si nevšimla červené líčko. Čo som si prečítala o Wazonovej ringlote, mali by byť chuťovo podobné a Wazonova odolnejšia. Prosím, viete niekto porovnať a poradiť mi, ktorú radšej?Ja takú klímu teplú nemám, sme na juhu, ale pod Karpatmi.

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 11.4.2013 12:06

Já jiné odrůdy rengloty než ZR nemám, takže nemám ucelený přehled abych mohl s jistotou říci, že je to ZR, nebo která odrůda je zaručeně lepší.Škoda že jste nefotila o deset dnu později, zdají se mi ty Vaše nezralé, a o trochu menší, než ty naše.Ale to může být klidně tím, že údajně existují minimálně dvě odrůdy ZR-s většími, i s menšími plody.

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 11.4.2013 12:45

Zelenou jsme mneli u babicky.Dva stromy, jedna mnela vetsi plody a ta druha mensi. Francouzi tyto odrudy rozlisuji..vetsi a mensi.Tady na foru uz o tom bylo taky neco napsano.Urcite vynikajici a chutna odruda.

Wazonovou momentalne mam a jsem s ni spokojeny, ale pravdepodobne bych asi volil Zelenou s vetsimi plody.Wazonova ma jeden maly problem v destivem pocasi, kdy pri dozravani kolem stopky zacina praskat.Pokud pocasi vyjde, tak je jedna z nejchutnejsich a hlavne je v dobe, kdy Oulinska je uz davno skonzumovana a Althanova pomalu konci.Je castecne samosprasna a vytvari krasnou kulovitou korunu i na myrobalanu.

Wazonova polovina srpna
Wazonova polovina srpna
V plne zralosti na oslunene strane.
V plne zralosti na oslunene strane.

host - 184.220 (?), 11.4.2013 14:12

Ďakujem vám za odpoveď, zdali sa mi veľmi drobné čo nám vôbec nevadilo, o 10 dní neskôr už boli prezreté a opadané. Naozaj boli zvonku zelené a znútra úplne zrelé a sladké. Škoda tej zlej fotky.Keď pred opadom zožltli, už nám tak nechutili, stratili tú výraznú chuť..

Ďakujem aj za porovnanie odrôd, myslím, že to skúsim zo Zelenou ringlotou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků1:13
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz