Mirabelka Malvazinka a Nancyská
|
|
|
|
|
 |
 |
|
mexx11 - (8), 23.10.2006 21:58, zobrazeno: 27585x
znáte ji??chci si dát na zahradu mirabelku nebo ryngli a chtěla bych poradit jakou?má představa je aby byla chutná a měla velké plody,děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.20 (?), 23.10.2006 23:39
Nancyská mirabelka je pomněrně malý plod, ale chuťově je vynikajicí. Loni jsem ji poprvé ochutnal a byl natšený. Slaďounká, hezky šla od pecky, velikostně tak akorát na knedlíky. Hned najaře jsem nasadil dva stromky a asi 6 jich přerouboval. Ješťě mám zelenou renklodu která dobře plodí a pokud jsou vělké plody tak také vynikající. Z těch malých je zase vynikající pálenka. Je dobré nasadit různé odrudy, zrají v různou dobu a tak je od léta do zámrazu na co chodit. Ve školkách se dnes množí snat jen to nejlepší. Tak se nebojte a sázejte, no a pokut Vám to nebude vyhovovat, není nic jednodušího než přeroubovat. VašekB
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.20 (?), 1.12.2006 0:20
Moc rád se nechám poučit co ještě jiného se nechá udělat se slivoní která zrovna nevyhovuje. Kašdý máme jiné chutě, co je pro jednohovýborné, druhý nevezme do pusy. A s léty se to i mnění. Teď nadzvednu asi spoustu lidí, nesnáším pivo, je hnusně hořké. Ale nikdy neříkám nikdy. Třeba mi jednou zachutná. Přeroudování třebas pětiletého stromu není žadný problém, rychle to dohoní protože má sílu. No a vykopat a nasadit nový, to je několikaletá stráta. Těším se na odpověď. VašekB
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.20 (?), 20.2.2008 7:40
Prosím o radu. Mám na zahradě Mirabelku Nancyskou. Již několik sezón nasadí plody, ale většina z nich opadá před dozráním. Plody jsou takové "zavadlé", na povrchu černé tečky... nevím, jestli se jedná o nemoc, nebo škůdce. Již jsem na tom tak, že se chystám stromek vykopat, ale na druhou stranu je mi ho líto. Nepoškozených plodů je za sezónu sotva hrst.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 20.197 (?), 30.3.2008 18:37
Neodstraňovat, je třeba provést postřik (ZOLENE E 30), že jde o škůdce zjistíte po rozpůlení plodu, postřik je nutno provést při opadávání okvětních lísků a úroda bude skvělá, je to vyzkoušeno.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.20 (?), 7.4.2008 8:06
Dík za radu, srdce mi nedalo ji zlikvidovat, postříkám!
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 80.39 (?), 7.4.2008 9:14
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 221.138 (?), 7.4.2008 9:53
Dobrý den. Jenom připojím, že tento přípravek končí svoji platnost dne 22. června 2008. Nařízení SRS. Sám jsem z toho trochu špatný, protože to je výborný přípravek proti pilatkám na slivoních. Jedná se o Zolone E 35. Od Silvestra loňského roku by se neměl ani nabízet. Budu muset přejít asi na Calypso. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|