Katinka, Hanita, nebo úplně jiná švestka?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 7.7.2018 17:16, zobrazeno: 7832x
Pět let stará švestka poprvé zaplodila a už propadávají zralé plody. Jsou protáhlé, drobnější, ale to může být letošním suchem a velkou násadou plodů. Rostla bujně, přímo vzhůru a měla být na konci srpna... Kupovala jsem na základě zdejší chvály, jen je možné, že jsem si spletla ženská jména.
Současně zraje Maďarská meruňka a dvě různé Čačanské švestky, které mají od sebe týden, jsou ještě povětšinou zelené.
Takže propadávají uvedené odrůdy někomu v poživatelném stavu, nebo mám něco jiného a budu dalších pět let čekat na pozdnější švestky?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 7.7.2018 19:58
Děkuji.
Katinka má zrát na přelomu července a srpna, to mne mate. Rozhodně jsem nepočítala se švestkou zrající společně s malinami a meruňkami. Prezident zašel, místo něj je Lipnická a další výsadba bude zase plodit za pár let. Prakticky u všech rostlin za posledních deset let znám odrůdy, jen během rekonstrukce je knihovna nabednovaná a nebyla bych první, kdo koupil jinou odrůdu než chtěl.
Ale má to malé bezvýznamné plus, nemusím stříkat proti obaleči.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.179 (?), 7.7.2018 22:42
Letos je všechno cca o tři týdny dřív, tak to po odečtu odpovídá... Meruňky Maďarská a VP už jsou u nás týden sklizené, dozrává pozdní Darina (normálně přelom VII/VIII). Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.60 (?), 9.7.2018 12:50
Pán Hlavatý, slivka Katinka vám dozrieva súčasne s Velkopavlovickou marhulou? Ako je to so šarkou u vašej Katinky? Má nejaké príznaky?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 152.65 (?), 12.5.2019 17:55
Take by me zajimalo co vybrat...
Budu brat na podnozi VVA 2-Krymsk®
Odrudy: Čačanská lepotice, Domácí švestka, Elena, Hanita, Jojo, Katinka, Tophit,
Althanova, Wazonova rekloda, Opal
Takze budu rad za info o nachylnosti k chorobam a chut. (Oblast kolinsko - kopec nad kolinem)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.248 (?), 12.5.2019 21:41
tolik odrůd na Krymsku má snad jenom Hruška Velim, nebo máte jiný zdroj? Kromě Waz.r. mám všechny. Dobrou zkušenost mám... Katinka, Hanita u ostatních je vždy něco... doplňte to o Toptaste a ještě jednu Hanitu u mě plodí průměrně. Jirka PDY.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|