Jofela
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 89.26 (?), 2.9.2018 19:51
Kto ma Jofelu vedeli by ste zhodnotit ako je natom Jofela tento rok.Monilia, padanie plodov pred dozretim, chut ci ine postrehy.Dakujem
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 107.2 (?), 9.9.2018 10:51
Ako je natom tento rok Jofela.Nejake postrehy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.238 (?), 11.9.2018 13:17
Ve vlákně Dolanka píše pan Polehla: ".Německé hybridy mě nechávají klidným.Spoléhám na kvalitu a opravdovou švestkovou chuť".
Trochu mu dávám za pravdu. Což o to, letos nové hybridy - Jofela, Joganta, Haroma Harbella již v tuto dobu dozrávají, dužinu mají pěkně dooranžova a sladkou, vcelku aromatickou chuť. Plody jsou menší, ale to se dalo na malých stromcích bez závlahy čekat. Letošní rok ale není typický, takové teplé léto a brzké dozrávání nemůžeme čekat každoročně.Co nevidět dozrají do sladké chuti i Empress Elena, Tophit a Presenta, tedy odrůdy, s nimiž kvůli nárokům a době zrání dále nepočítám.
S těžkým srdcem musím říci, že do stinných míst a chladných poloh tyto švestky asi nejsou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.101 (?), 11.9.2018 15:38
Drazí pánové, potřebovala bych přeroubovat pár třiletých stromků, které jsem koupila se změněnou odrudou. Bylo by možné tu sehnat rouby odrůd jako je Jofela, Presenta, Haganta popř. nejakou další dobrou odrudu. Dekuji Eva V.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 89.2 (?), 13.9.2018 17:36
Dobrý deň, Mal by som otázku na p. Fialu, potreboval by som poradiť odrody sliviek s najväčšou odolnosťou voči moniílii a chuťovo pokiaľ možno dobré. Mám približne rovnanké prírodné podmienky ako Vy, ak sa nemýlim vy ste od Trnavy ja od Nitry. Mám len 2 stromy odrodu President a Jojo. President má cca 15 rokov JOJO 3 roky. S odrodou President som sa rozhodol ukončiť spoluprácu rozvodom (sekerou) a potreboval by som ju nahradiť niečím kvalitnejším a hlavne menej náchylným na moniliózu. Vopred ďakujem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|