Stěna je stěna, pásová výsadba je pásová výsadba. Stěna je tvořena přísnými plošnými tvary (ovykle na drátěnce), pásová výsadba je vysázení volných tvarů v řadách.
Takže myslíte, že ten spon 4 x 4 m je reálný? Nebo mám radši přidat? Vysokokmeny nechci, i když nana pálení bude většina úrody. Myslím si, že na ošetřování atd. jsjsou lepší nižší tvary.
Tak meziřadí bych chtěl určitě zatravněné a pás okolo stromů bych chtěl bezplevelný, pravděpodobně namulčovaný. Sekaní trávy v meziřadí bude probíhat zatím pojezdovou dvoububnovou sekačkou VARI :)
Potom bych nevolil čtvercový spon 4x4, nýbrž pásovou výsadbu 5x3 nebo 6x4 podle očekávané velikosti stromů - v závislosti na kvalitě půdy, použité podnoži a vzrůstnosti odrůdy.
Stěna je stěna, pásová výsadba je pásová výsadba. Stěna je tvořena přísnými plošnými tvary (ovykle na drátěnce), pásová výsadba je vysázení volných tvarů v řadách.
Já jsem kdysi zvolil pásovou výsadbu na myrobalánech. A u ostatních druhů na semenáčích - polní extenzivní sad. Spon jsem volil 3m s tím, že se po létech každý druhý strom skácí. Jako mladý jsem byl nedočkavý velkých úrod a chtěl jsem mít stromů "hodně". Vcelku se mi to osvědčilo. Rafael.