Jakou švestku?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 105.81 (?), 25.5.2014 18:23, zobrazeno: 16197x
Dobrý den. Rád bych si zasadil švestku na zahradě. Můžete mi poradit jakou odrůdu? Rád bych nějakou velice úrodnou a s kmenem, pod kterým bych mohl mít trávník. A je možné, abych hned měl další sezonu úrodu? Děkuji. Adam
|
|
|
|
|
|
|
host - 42.9 (?), 25.5.2014 20:42
Dobry vecer Adame. Rozhodne bych pockal do pulky rijna.kdy se zacnou prodavat prostokorene stromky. Ted koupite jen kontejnerovane stromky v baushopech pripadne v zahradnictvi. Ktere nezridka uz plodi.coz mi vnucuje myslenku.ze ty stromky v to kvetinaci uz tak prezivaji 3 mozna4roky a to je podle me spatne. Kupte na podzim prostokoreny stromek a holt si pockate na urodu.ktera ale bude stat po dlouha leta za to. Breta
Ps: doufam.ze zkuseni zahradnici a sadari prominou ze zacatecnik uz se citi na ro davat rady :-D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.131 (?), 25.5.2014 21:16
Jinak za sebe mohu doporučit Hanitu nebo Gabrovskou. L.
|
|
|
|
|
|
|
host - 105.81 (?), 25.5.2014 21:20
Rozumím, budu se muset spokojit zatím s malými keřiky, které budou plodit, než mi stromky vyrostou. A kdy je nejlepší stromky sázet?
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.131 (?), 25.5.2014 21:33
Na podzim školky prodávají většinou od 15.října, pokud není výjimečný rok, pak třeba o 14 dnů dříve. To se sází všechny stromky kromě broskvoní a nektarinek, ty je lépe sázet až mírně narašené zjara.Pokud na podzim něco neseženete, tak zjara většinou doprodávají i ostatní druhy. Před sázením je pak asi 14 dní předem připravit jámy pro stromky. Lída
|
|
|
|
|
|
|
host - 105.81 (?), 25.5.2014 23:10
Rozumím. A když bych broskvoně a nektarinky koupil na podzim, kde bych je tu dobu měl, když zasadit bych je mohl až zjara? Myslíte, že už zjara půjdou špatně sehnat ve školkách? :-/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.179 (?), 22.9.2014 9:48
Dobrý den, prosím poradíte jaké druhy švestek nakoupit na zahradu 365 m.n.m. Petrov nad Desnou? Máme velikou zahradu a chceme nakoupit 5 druhů švestek a 2 ryngle, bohužel ať pročím jak pročítám, stále z toho nejsem rozumná..Bylo by to hlavně na pálení a něco na jídlo ale to by bylo minimálně :) Koukala jsem na JoJo, Stanley, Hanita..Děkuji předem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|