Jakou atraktivní švestku pro děti
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 218.50 (?), 27.1.2012 7:07, zobrazeno: 37348x
Poradí někdo jakou švestku do 450m n.d.m, chráněné místo ze všech stran celí den sem svítí sluníčko. Velké plody dobrou na chuť, odolnější monolioze, nebudu pálit je to spíše pro děti, aby si měli co utrhnout. Na podzim jsem zasadil tophit, ale po přečtení zdejších diskuzí si nejsem jistý jestli ho mám nechat nebo vyměnit za jinou odrůdu z atraktivními plody.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 54.27 (?), 27.1.2012 9:06
Máte-li stromek zasazen, nechala bych ho, na jednu větvičku naroubovala nějakou ranější odrůdu - prodlouží se doba sklizně. Máme jednu švestku, na které jsou naroubovány 3 odrůdy a jde to.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.146 (?), 27.1.2012 9:37
Nejranější a nejvíc nám doma chutna OPÁL Švédská slíva do vyšších poloh
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.2 (?), 27.1.2012 10:34
Dobrý den. Trošku se přidám. Odrůdy Tophit mám zasazených určitě 50 stromků a v loňském roce byla první úroda. Rozhodně mně tato odrůda nijak nezklamala, plody parádní a co bylo velmi zajímavé, tak i když už byly měkčí plody a sušil jsem je, chuť usušených plodů byla úplně vynikající a všichni kdo moje různé odrůdy sušených švestek měli možnost ochutnat, tak jí dávali jednoznačně přednost. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.2 (?), 27.1.2012 14:36
Dobrý den pane doktore. Máte pravdu, já si toho údaje o nadmořské výšce nějak nevšimnul. Jen bych chtěl ještě poznamenat, že v loňském roce se mně skutečně vyznamenala odrůda Valor. Byl jsem vážně nadšený. A protože potřebuji vysadit nějaké další, koupil jsem jenom tuto odrůdu a na jaře to půjde na svoje místo. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.134 (?), 28.1.2012 11:10
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 218.50 (?), 29.1.2012 7:35
Dobrý den pane Stanislave, napsal by jste prosím něco o tom Valoru?Jaké byly plody a jestli si myslíte, že by se hodil do té mé nadmořské výšky. A něco o zdravotmím stavu těchto švestek. Děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 226.194 (?), 2.2.2012 17:09
Když pro děti, tak o prázdninách zrající odrůdy tj. červenec - srpen = Opal, Malvazinka, Katinka, Topfirst, Herman, Mirabelka Nancyská, Bellamira, Zelená a Altanova rengloda - obě vykrejou rozmezí měsíce srpna a ještě se navzájem sprašují. Přičemž barevně traktivnější Altanova padne za oběť dětem a zelená ringle se dá jak zavařit tak vypálit. Takže i něco pro dospěláky. Co vím tak třeba Malvazinka - nádherná červenofialová velkoplodá slíva - tu stačí jen setřásat a to co spadne právě na zem, je nejlepší. Toť můj osobní výběr pestřejšího sortimentu raně zrajících slivoní.
Juraj Kafka
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|