Jak zastřihnout stromky?
|
|
 |
 |
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.96 (?) 19.11.2016 16:03
Pre 110.33 : Veľmi ťažká úloha. Aby Ste mohli úspešne pestovať stromy, musíte ovládať aspoň základné pojmy (čo je to podpník, tvary stromov, povýsadbový, výchovný a udržiavací rez, technika rezu, termíny rezu atď.). Tiež musíte vychádzať z toho, o aký druh stromu ide, na akom je podpníku a najmä aký tvar z neho chcete mať. Na tých obrázkoch je chýb ako maku, ale nemá zmysel Vám ich vyčítať, sú to veci ešte napraviteľné. Pred nami sú dlhé zimné večery a rozhodne by bolo potrebné si o tom niečo prečítať (napr. publikáciu na foto 1). Tiež je vhodné ak prvé kroky s rezom Vás sprevádza niekto skúsený, kto tomu naozaj rozumie. Napr. na tej druhej fotke - vytvorili Ste učebnicový "praslen", kedy konáre vyrastajú na kmeni z prakticky jedného miesta, v rovnakej výške. Prikladám aspoň pár schematických obrázkov, pre základnú orientáciu, ale poskytnúť nejaký rýchlokurz pár vetami sa proste nedá. IH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 110.33 (?), 19.11.2016 13:37, zobrazeno: 4387x
Našel by se prosim někdo, kdo by mi poradil se zastřihnutím stromků? Nejsem zahrádkář a nevím, jestli na tom můžu něco zkazit. Na prvním obrázku je stromek, který má moc vetviček a já nevím, které ustřihnout úuplně a které zakrátit. na druhém je stromek, co jsem zastřihl já a nevím jestli správně a na tom třetím je stromek, který mi zastřihoval v loni strýc a já u toho nebyl. Co čtu na netu, tak by se to mělo zastříhávat kazdý rok ve tejnou dobu, ale nevím co na něm zastřihnout. Mohl by i prsím někdo poradit, jestli to pujde z těch obrázků trochu popsat? byl bych moc rád, díky :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 110.33 (?), 19.11.2016 13:38
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 110.33 (?), 19.11.2016 13:41
znova, stromek co jsem zasřihl
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 110.33 (?), 19.11.2016 13:44
stromek zastřihnutý vloni
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.96 (?), 19.11.2016 16:03
Pre 110.33 : Veľmi ťažká úloha. Aby Ste mohli úspešne pestovať stromy, musíte ovládať aspoň základné pojmy (čo je to podpník, tvary stromov, povýsadbový, výchovný a udržiavací rez, technika rezu, termíny rezu atď.). Tiež musíte vychádzať z toho, o aký druh stromu ide, na akom je podpníku a najmä aký tvar z neho chcete mať. Na tých obrázkoch je chýb ako maku, ale nemá zmysel Vám ich vyčítať, sú to veci ešte napraviteľné. Pred nami sú dlhé zimné večery a rozhodne by bolo potrebné si o tom niečo prečítať (napr. publikáciu na foto 1). Tiež je vhodné ak prvé kroky s rezom Vás sprevádza niekto skúsený, kto tomu naozaj rozumie. Napr. na tej druhej fotke - vytvorili Ste učebnicový "praslen", kedy konáre vyrastajú na kmeni z prakticky jedného miesta, v rovnakej výške. Prikladám aspoň pár schematických obrázkov, pre základnú orientáciu, ale poskytnúť nejaký rýchlokurz pár vetami sa proste nedá. IH
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|