Fortune
|
|
|
|
|
|
|
milanfiala - Diamantový Zahrádkář (1142) - 65.131 (?) 3.2.2015 10:48, zobrazeno: 7948x
Fortune je Japonska slivka aromaticka, sladka štavnata velke plody dozrieva začiatkom augusta-srpna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 104.6 (?), 4.2.2015 19:24
U mě v Ostravě dozrává první týden v srpnu, v plné zralosti je chutově vynikající v této době u nás doma merunky ani broskve nikdo nejí...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 104.6 (?), 5.2.2015 8:34
Já bych švestky a asijské slívy neporovnával a taky to je o chuti každého z nás třeba Aprimira mě nezaujala ale menželka a tchyně si ji pochvalují.o nešvarech fortuny nevím něco opadne na zem, jestli monilie nebo vosou nabodnuté nevím - kromě postřiku proti kedeřavosti nestříkám nikdy a ničím, je pravda, že mám chráněné a osluněné misto, réva,merunky, broskve bez problému každý rok pěkná uroda.
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 157.100 (?), 5.2.2015 11:52
Všechno jsou to slivoně, pěstují se na stejných podnožích, mají podobné nároky na polohu, tedy zaujímají v zahradě stejné místo. Jenže nemají stejné využití. Zatímco švestky a pološvestky se krom přímého jídla využijí na kompot, povidla, koláče, knedlíky, slivovici, tak ty myrobalány a asijské slívy se buď vůbec nehodí nebo je kvalita výsledného produktu úplně jinde.
Samotného by mě zajímalo, co všichni pěstitelé s těmi plody dělají, když takový stromek asijské slívy slušně zarodí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|